Dolandırıcılıktan aranırken adliyede dolaşmış

Güncelleme Tarihi:

Dolandırıcılıktan aranırken adliyede dolaşmış
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 10, 2010 13:45

ANTALYA Emniyet Müdürlüğü ekiplerinin 7 ilde eş zamanlı düzenlediği dolandırıcılık operasyonunda gözaltına alınan 1'i kadın 9 şüpheli bu sabah doktor kontrolünden geçirildi. 8 ayrı dolandırıcılık suçundan aranan örgüt elebaşı Fehmi T.'nin arandığı dönemde adliyede dolaştığı ortaya çıktı.

Haberin Devamı

Antalya Adliyesi'nde görevli bazı hâkim ve savcıları arayarak kendisini Yargıtay Ceza Dairesi'nde hâkim ve savcı gibi tanıtan kişilerin davası olan bazı sanıklarla ilgili çeşitli isteklerde bulunması üzerine başlatılan operasyon kapsamında dün 9 kişi gözaltına alındı. ‘Başkan' lakaplı Fehmi T.'nin elebaşılığını yaptığı suç örgütünün, kendilerini Yargıtay Ceza Dairesi Başkanı, hâkim, savcı, işadamı gibi tanıtıp yakınları tutuklu olan kişilere yardımcı olma, tahliye etme, beraat ettirme gibi vaatlerle para aldıkları ve bu yöntemle dolandırıcılık yaptıkları belirlendi.

500 BİN TL MENFAAT SAĞLAMIŞLAR

Dolandırdıkları kişiler arasında Tunceli CHP Milletvekili Kamer Genç'in de olduğu öne sürülen şüpheliler, bu sabah Antalya Eğitim ve Araştırma Hastanesi Adli Tabipliği'nde sağlık kontrolünden geçirildi. Suç örgütü elebaşılığını yaptığı ve Yargıtay Ceza Dairesi Başkanı olarak kendini tanıttığı için çevresinde ‘Başkan’ lakabıyla tanınan Fehmi T. ile telefon görüşmelerinde kendisine sekreterlik yaptığı öne sürülen sevgilisi Z.Y, Antalya Barosu'na kayıtlı avukat S.F.M, Antalya Emniyet Müdürlüğü Hassas Bölgeleri Koruma Şube Müdürlüğü'nde görevli polis memuru C.S., suç örgütü adına faaliyet yürüttükleri ve bağlantılı oldukları öne sürülen galerici Ö.K, C.A, Y.D, M.Y. ve F.A.A, sağlık kontrolü ardından yeniden Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü'ne götürüldü. Antalya, İstanbul, Kütahya, Afyonkarahisar, Kastamonu, Mersin ve Bursa'da 100'den fazla kişinin çeşitli yöntemlerle dolandırılması olaylarına karıştıkları öne sürülen şüphelilerin ilk tespitlere göre 500 bin TL olayında menfaat sağladıkları belirtildi.

Haberin Devamı

‘Suç işlemek amacıyla silahlı örgüt kurmak', ‘Örgüt faaliyetleri kapsamında silahlı tehdit' ve ‘İş bulma vaadiyle nitelikli dolandırıcılık' suçlarından sorgulanan şüphelilerden avukat S.F.M.'nin bürosunda 12 saat süren arama yapıldı. Aramalarda çok sayıda sözleşme ele geçirildi. Sözleşmelerin çoğunda cezaevinde yakını bulunan kişilerle yapılan ve serbest bıraktırma karşılığında alınacak para miktarlarının yazdığı bildirildi.

Haberin Devamı

ADLİYEDE BAHŞİŞ DAĞITMIŞ

Hakkandı 8 ayrı dolandırıcılık suçundan arama kararı bulunan Fehmi T.'nin İstanbul'da kaldığı rezidansında avukat cübbesi bulundu. Kamer Genç'in de dolandırılması olayının faili olan T.'nin arandığı dönemde avukat S.F.M. ve polis memuru C.S. ile birlikte sürekli Antalya Adliyesi'nde olduğu ortaya çıktı. Adliyenin güvenlik kameraları tarafından da görüntülenen şüphelinin kendisini yüksek yargı mensubu olarak tanıttığı ve kafeteryadaki garsonlara bahşiş dağıttığı ortaya çıktı. Ayrıca Fehmi T.'nin cep telefonunda çok sayıda milletvekilinin telefon numarasının kayıtlı olduğu görüldü.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!