Dokuz Eylül'ün dekanlarından atamalara tepki

Güncelleme Tarihi:

Dokuz Eylülün dekanlarından atamalara tepki
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 08, 2008 07:56

İZMİR Dokuz Eylül Üniversitesi'nde Prof. Dr. Sedef Gidener'in 383 oy fark atmasına karşın listenin ikinci sıradan Prof. Dr. Mehmet Füzün'ün rektör atanmasının tartışmaları sürerken, 10 fakültenin dekanı, yapılan atamanın seçimde ortaya çıkan iradeyi yansıtmadığını savunup bildiri yayınladı, yasal düzenleme yapılmasını istedi.

Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Hakan Abacıoğlu, İşletme Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ceyhan Aldemir, Fen Edebiyat Fakültesi Dekan Vekili Prof. Dr. Serap Alp, Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ferda Aysan, Güzel Sanatlar Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Semih Çelenk, İlahiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Hüseyin Elmalı, Mühendislik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Güneyt Güzeliş Mimarlık Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Çetin Kürkçü, Hukuk Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Polat Soyer, İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Şenay Üçdoğruk'un imza attığı bildiride şöyle denildi:

“Bizler aşağıda imzası olan Dokuz Eylül Üniversitesi'nin fakülte dekanları/ dekan vekilleri olarak belirtmek isteriz ki, 5 Ağustos 2008 tarihinde Sayın Cumhurbaşkanı tarafından yapılan rektör ataması, 18 Haziran 2008 tarihinde üniversitemizde gerçekleştirilen rektörlük seçimlerinde ortaya çıkan iradeyi yansıtmamaktadır. 2547 sayılı yasanın 13. maddesi uyarınca Cumhurbaşkanlığı makamına tanınan atama yetkisinin demokrasi etiğine uygun bir biçimde kullanılmaması ve dolayısıyla da rektör seçimlerine katılan 1169 öğretim üyesinin iradesinin atamaya yansımaması, demokrasi ve adalet duygumuzu büyük ölçüde zedelemiştir. Ortaya çıkan bu rahatsızlığı gidermenin en doğru yolu, bu konuda demokratik iradeyi öne koyan bir yasal düzenlemenin yapılmasıdır. Kamuoyuna saygıyla duyururuz.”

İTÜ'DEN İSTİFA AÇIKLAMASI...




Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!