Dokunun, hissedin, BAĞIMLI OLUN !

Güncelleme Tarihi:

Dokunun, hissedin, BAĞIMLI OLUN
Oluşturulma Tarihi: Şubat 13, 2008 14:47

Yedinci Sanat tutkunları, uykusuz kalmaya hazırlanın. Bu yıl yedinci kez düzenlenecek olan !fİstanbul Bağımsız Filmler Festivali, 14 Şubat ile 24 Şubat tarihleri arasında gerçekleşecek. Beyoğlu AFM Fitaş, AFM İstinye Park ve AFM Caddebostan Budak sinemalarında sinemaseverlerle buluşacak olan festival 28 Şubat ile 2 Mart arasında da Ankara'ya uğrayacak.

Haberin Devamı


Yedinci yılında ünlü yönetmen John Cameron Mitchell, Cannes Film Festivali yönetmenlerinden Christophe Leparc, Screen International dergisi editörü Wendy Mitchell, ve tanınmış fotoğrafçı Perry Ogden ile ülkemizden Reha Erdem’in jüriliğini yapacağı uluslararası bir yarışma ile yeni bir ilk’e imza atıyor.

İstanbul’u genç ve yenilikçi sinemanın adresi yapmayı amaçlayan $15,000 ödüllü !f Inspired/Keşi!f yarışması, dünyanın dört yanından 10 sıradışı filmi bir araya getiriyor.

Festival biletleri hafta içi gündüz seanslarında  5 YTL’den başlayan fiyatlarla 6 Şubat’tan itibaren www.Mybilet.com da!

BU FİLMLERE DİKKAT !

!F istanbul Bağımsız Filmler Festivali, dünyanın dört bir yanından birbirinden çarpıcı filmlerle sinemaseverleri buluşturuyor.

İşte sıkı sinemaseverlerin kayıtsız kalamayacağı bu filmlerden bazıları:

Haberin Devamı

NO COUNTRY FOR OLD MEN (YAŞLI ADAMLARA YER YOK)

Dokunun, hissedin, BAĞIMLI OLUN

Bu yılın en çok konuşulan filmlerinden biri olan No Country For Old Men'de Joel ve Ethan Coen'in imzası var. Cormac McCarthy'nin romanından uyarlanan filmde İspanyol aktör Javier Badem'in performansının ise deyim yerindeyse tadına doyulmaz!

THE NINES (3x3)

1970 doğumlu John August oyuncuların birbirinden farklı ama bazen kesişen rollerde yer aldığı öyküler anlatıyor. 3 kısa filmden oluşan bu ilginç çalışma bazı seyirciler için bir bilmeceye dönüşebilir. Cevabının bulanması gereken soru ise "Parçaların nasıl birleştiği."

PİNK (PEMBE)

Yunan yönetmen Alexandros Voulgaris'ten büyümekten, anlamaktan ve hissetmekten yaşamaktan korkan dört insanın çarpıcı öyküsü. Pembe, akıp giden zamanın yarattığı endişeleri herkese hissettirebilen şiir tadında bir yapım. 

DARLING (CANIM)

Dokunun, hissedin, BAĞIMLI OLUN

İsveçli yönetmen Johan King'in imzasını taşıyan film, Kibirli, zengin ve soğuk Eva’nın iyi kalpli, işini kaybetmiş ve yalnız Bernhard ile ilişkisi üzerine kurulu. Üst sınıf gençlerin buz gibi ve narsisistik yaşamları ve yaşlı insanların sonsuz yalnızlıkları filmin en sahici yönlerine işaret ediyor

Haberin Devamı


IN SEARCH OF MIDNIGHT KISS (GECEYARISI ÖPÜCÜĞÜ)

Yeni Amerikan bağımsız sinemasının öncülerinden Alex Holdridge; yeni yıl arifesinde aşk, seks ve modern romantizm üzerine bir film.

BUNU GERÇEKTEN YAPMALI MIYIM

Almanyadaki Türkleri artık çok iyi biliyorsunuz. Peki ya Türkiye’deki Almanları? Festivalin yarıymalı bölümünün tek Türk filmi olan İsmail Necmi imzalı film,  hayat ve kurmaca, belgesel ve drama arasında gidip gelen ilginç bir çalışma. Filmden çıktığınızda kafanızda “gerçek hayat kurmacadan daha ilginç olabilir mi?” sorusu oluşabilir.

THE AERİAL (ANTEN)

Dokunun, hissedin, BAĞIMLI OLUN

Arjantinli sinemacı Esteban Sapir'den Alman Dışavurumculuk akımı, Murnau ve Lang gibi yönetmenlerin izini takip eden bir yapım. Çizgi roman estetiğine de yakın duran film, tüketim toplumu üzerine çarpıcı bir eleştiri.

Haberin Devamı

IN THE VALLEY OF ELAH (TANRI'NIN VADİSİNDE)

Çarpışma filmiyle hafızalara yer eden Paul Haggis'in Oscar ödüllerinde de iddialı olan filmi Charlize Theron ile Tommy Lee Jones'u biraraya getiriyor. Richard R. Davis adlı bir askerin gerçek hikayesinden esinlenen Tanrı’nın Vadisinde Irak savaşının Amerikan toplumu üzerindeki toplumsal ve psikolojik etkilerini yüze vuran etkileyici bir film.

FESTİVAL BİLETLERİ 

Nakit ve kredi kartı ile biletlerinizi AFM Fitaş Beyoğlu ve AFM Caddebostan Budak sinemalarından temin edebilirsiniz. Ayrıca, 14 Şubat itibarıyla AFM İstinyePark'ta, 15 Şubat itibarıyla The Hall'daki Mybilet satış noktalarından kredi kartı ve nakit olarak biletlerinizi satın almaya başlayabilirsiniz.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!