Doktorsuz ambulans iddiası

Güncelleme Tarihi:

Doktorsuz ambulans iddiası
Oluşturulma Tarihi: Mart 04, 2008 12:57

ANKARA’nın Gölbaşı İlçesi'nde, okulda kalp krizi geçiren İmam Hatip Lisesi Beden Eğitimi Öğretmeni Mehmet Ayten (52) kaldırıldığı hastanede yaşamını yitirdi. Öğretmenler, 20 dakika sonra gelen ambulansta doktor da bulunmadığını söyleyerek, müdahalede geç kalındığını iddia etti.

Haberin Devamı

İki çocuk babası Mehmet Ayten, okulda derse gireceği sırada kalp krizi geçirdi. Öğretmenler hemen 112 Acil Servis'i arayıp ambulans istedi. Ancak, ambulansın geçikmesi üzerine bir öğretmen de ambulans gönderilmesi için Gölbaşı Sağlık Ocağı’na gitti. 20 dakika sonra gelebilen ambulansta doktor da bulunmadığını söyleyen öğretmenler, müdahalede geç kalındığı iddia etti.

Ambulansla Gölbaşı Devlet Hastanesi’ne kaldırılan Ayten, yapılan müdahalelere rağmen yaşamını yitirdi. Beden Eğitimi Öğretmeni Mehmet Ayten’in ani ölümü arkadaşları ve öğrencilerine büyük üzüntü yaşattı.

Öte yandan, bu olayla öğretmenlerin ilk yardım konusunda yetersiz kaldığı da ortaya çıkarken, İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü'nce okullardaki idareci ve öğretmenlere ilk yardım ve sağlık konusunda kurum içi eğitim verileceği bildirildi.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!