Doktorların kara günü

Güncelleme Tarihi:

Doktorların kara günü
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 31, 2015 23:29

Çalıştığı hastanenin koridorunda uğradığı silahlı saldırıda hayatını kaybeden Op. Dr. Kamil Furtun için dün düzenlenen cenaze töreninde hem acı hem de öfke gözyaşları aktı. Yakınları, hastaları ve meslektaşları olaya lanet yağdırdı.

Haberin Devamı

Samsun'da önceki gün uğradığı silahlı saldırıda vücuduna 3 kurşun isabet etmesi sonucu hayatını kaybeden Op. Dr. Kamil Furtun için çalıştığı Göğüs Hastalıkları ve Göğüs Cerrahisi Hastanesi’nin bahçesinde tören düzenlendi. Törene, eşi Enfeksiyon Hastalıkları Uzmanı Dr. Funda, oğlu Taylan, annesi Gönül Furtun, yakınları, çalışma arkadaşları ve hastaları katıldı. Samsun Tabip Odası Başkanı Dr. Fatih Özkan, “Dün hekimlik mesleğinin ve Samsun’un kara günü olarak tarihe yazıldı. Bir meslektaşımız, bir ağabeyimiz hunharca katledildi” dedi.


SAMSUN TABİP ODASI: ‘İŞ BIRAKIYORUZ’


Dr. Furtun’un meslektaşları saldırıyı lanetledi. Asri Mezarlık’ta toprağa verilen doktorun cenaze namazına, Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu ile Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç da katıldı. Samsun Tabip Odası, yarın ve salı günü acil hariç iş bırakacak protesto yürüyüşü yapacak. Türk Tabipleri Birliği de yarın Türkiye genelinde doktorların iş bırakacağını, saldırıyı protesto edeceğini açıkladı.

Haberin Devamı

‘Böyle zevklerim var’

Doktor Furtun’u ruhsatsız tabancasıyla öldüren İsmail Koyun (30), gözaltına alındıktan sonra ‘Niye yaptın’ sorusuna, şöyle cevap vermişti: “Canım sıkıldı. Böyle zevklerim var abi. Hoşuma gitti ondan vurdum. Vatan sağ olsun.”
Poliste ‘susma hakkını’ kullanan Koyun’un, sosyal medya hesabında 28 Mayıs günü “Hakkımı helal etmiyorum hocam. Ben bu dünyada yandım, öbür dünyada sen yan” diye paylaştığı mesaj dikkat çekti. Yaralama suçundan da sabıkalı İsmail Koyun mahkemece tutuklandı.


‘Neticede bir cani’


SAĞLIK Bakanı Mehmet Müezzinoğlu olayla ilgili şunları söyledi: “Neticede bir katil, bir cani, bir hekimi mesleğinin başında katlediyor. Vatandaş diliyle ‘psikopat’ dediğimiz bir şeyi var. ‘Ben bu işten zevk alıyorum’ gibi bir cümle söylediği ifade ediliyor. Yakın takibini yapacağız.”


‘Şiddet Yasası çıkmalı’


OP. Dr. Furtun’un katledilmesi, ‘Sağlıkta Şiddet Yasası’nı gündeme getirdi. Aile Hekimleri Dernekleri Federasyonu Başkanı Dr. Murat Girginer, bu yasanın çıkarılmamasına sitem ederek, “Sağlık çalışanlarının canını koruyamayan Sağlık Bakanlığı’nın bu ülke vatandaşlarının canını ve sağlığını korumaya gücü yetmez” dedi.

Haberin Devamı


SON SÖZÜ ‘Hallederim’

Halk Sağlığı Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Yıldız Pekşen’in de arasında bulunduğu grupla Sigarayı Bırakma Polikliniği’ne yürüyen Op. Dr. Furtun, Başhekimlik kapısına birkaç metre kala İsmail Koyun ile karşılaştı. Prof. Pekşen o anı şöyle anlattı: “Tabancasını çıkardı. Kamil kolumu tutup, ‘Abla sakin ol ben hallederim’ dedi. Ancak adam doğruca yüzüne ateş etti. Kamil’i tutup odaya sokarken de ateş etti.”


*1959 Ordu doğumlu Op. Dr. Kamil Furtun, 1985’te Ondokuz Mayıs Üniversitesi Tıp Fakültesi’nden mezun oldu. 1992’de uzmanlığını aldı ve Samsun Mehmet Aydın Devlet Hastanesi’ne, 2005’te Samsun Göğüs Hastalıkları ve Göğüs Cerrahisi Hastanesi’ne atandı.


Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!