Doktorlardan santrale tepki

Güncelleme Tarihi:

Doktorlardan santrale tepki
Oluşturulma Tarihi: Aralık 21, 1999 00:00

Haberin Devamı

Kadıköy İskele Meydanı'ndaki gösteride, radyasyonun neden olduğu tehlikelerden söz edilerek Akkuyu nükleer santrali ihalesinin derhal iptal edilmesi istendi.

İSTANBUL Tabip Odası'na bağlı doktorlar, Akkuyu'da yapılması düşünülen santral nedeniyle hükümeti protesto etti. Kadıköy İskele Meydanı'nda toplanan doktorlar adına basın açıklamasını okuyan İstanbul Tabip Odası Genel Sekreteri Doç. Dr. Kürşat Yıldız, nükleer santrallerin insanların sağlık hakkını ve sağlıklı bir çevrede yaşama hakkını tehdit ettiğini belirterek, Akkuyu'da yaşayan halkın, santral hakkında karar verme

hakkına sahip olduğunu belirtti. Radyasyonun tiroid, kan kanseri, akciğer ve kemik kanseri ile çocukluk çağı kanserlerine neden olduğuna dikkat çeken Yıldız, erkek ve kadınlarda kısırlığa neden olan radyasyonun, aynı zamanda hamilelerde düşük ve sakat doğumlara yol açtığını ve doğuştan gelen hastalıkların en önemli sebeplerinden biri olduğunu kaydetti. Yanlış hesaplar, yapay elektrik kesintileri ve elektriksiz kalma korkusuyla enerji ihtiyacı konusunda halkın kafasının karıştırıldığını öne süren Kürşat Yıldız, Başbakan Bülent Ecevit ve milletvekillerine seslenerek, Akkuyu santral ihalesinin derhal iptal edilmesini istedi. Açıklamanın ardından, üzerinde ‘Nükleer Santrala Hayır' yazılı dövizler taşıyan doktorlar, sessizce dağıldı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!