Doktorlardan hoşlanmıyorlar

Güncelleme Tarihi:

Doktorlardan hoşlanmıyorlar
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 11, 2000 00:00

Haberin Devamı

Ameliyatla ayrılan ikizlerin doktoru Prof. Osman Faruk Şenyüz, Seda ve Sema'nın beyaz önlüklülerden hoşlanmadığını, yanlarına yaklaşan olduğunuda ağlamaya başladıklarını söyledi.

CERRAHPAŞA Tıp Fakültesi'nde 13 Haziran'da yapılan uzun ve güç bir ameliyatla ayrılan yapışık ikizler Seda Nur ile Sema Nur Alkan'ın yoğun bakım ünitesindeki yaşamları sürüyor.

Kalbinde protez bulunan Seda Nur hálá solunum cihazına bağlı tutulurken, Sema Nur yaklaşık 1 haftadır kendi kendine soluk alabiliyor. Anne Kezban Alkan da hastane odasında, kızlarını kucağına alabileceği günleri iple çekiyor.

İkizlerin sağlık durumunun iyi olduğu belirten Cocuk Cerrahisi Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Osman Faruk Şenyüz, bebeklerin bütün organları ve sistemlerinin iyi çalıştığını belirterek, ‘‘Kızların kaldığı servisin ısısını düşük, 18 derecede tutuyoruz. Düşük ısıda enfeksiyon riski az. İkisini de aynı zamanda yoğun bakımdan çıkarmak istiyoruz’’ dedi.

Prof. Dr. Şenyüz, Seda Nur'un da zaman zaman solunum cihazından ayrılarak nefes almaya alıştırıldığını söyledi. Prof. Dr. Şenyüz, ikizlerin beyaz önlüklülerden hiç hoşlanmadığını, yanlarına yaklaştıklarında ağlamaya başladığını da belirtti. İkizler, yattıkları yerden yataklarına bağlanan balonla da oynuyor. 

Mesude ERŞAN / İSTANBUL

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!