Doktora dayak

Güncelleme Tarihi:

Doktora dayak
OluÅŸturulma Tarihi: Mart 29, 2013 16:14

MERSİN’in Erdemli İlçesi’nde 25 yaşındaki Kasım Güven, Devlet Hastanesi’ne götürdüğü Rus vatandaşı eşi 24 yaşındaki Victoria’yı muayene eden Dr. Ali Köşker’i, "Eşimle Rusça konuşamazsın" diyerek dövdü.

Olay, dün saat 15.30’da Erdemli Devlet Hastanesi’nde meydana geldi. Rus vatandaşı Victoria Güven ile eşi Kasım Güven, Dahiliye Uzmanı Dr. Ali Köşker’e muayeneye gitti. İddiaya göre muayene sırasında Dr. Ali Köşker, Victoria Güven ile Rusça konuştu. Buna sinirlenen Kasım Güven, "Eşimle Rusça konuşamazsın" diyerek doktora saldırıp yumrukladı. Güvenlik görevlilerinin etkisiz hale getirip polise teslim ettiği Kasım Güven, ifadesinin ardından serbest bırakıldı.

HASTASIYLA RUSÇA KONUŞAN DOKTORA KOCA DAYAĞI / WEB TV

Dr. Ali Köşker’e saldırıya tepki gösteren doktorlar ve saÄŸlık çalışanları bir günlük iÅŸ bırakma eylemi yaptı. Hastane önünde toplanan meslektaÅŸlarına hitap eden Dr. Ali Köşker, "Rus olduÄŸu bilinen yabancı uyruklu bir hasta eÅŸi ile birlikte polikliniÄŸe geldi. Ben de hasta yabancı uyruklu olduÄŸu için Rusça olarak hastaya ÅŸikayetini sordum. Daha sonra hastanın eÅŸi olduÄŸu belirtilen kiÅŸi beni yumrukladı. Doktorların güvenliÄŸi yok. Doktorlara saÄŸlık güvencesi verilmesi gerekir. Artık bir yasa çıkarsınlar ve bize saldıranlar ağır bir ÅŸekilde cezalandırılsın" dedi.Â

Açıklamanın ardından bir günlük iş bırakma eylemi yapan doktorlar, hasta muayene etmedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!