Doktor yunuslar sürgüne gidiyor

Güncelleme Tarihi:

Doktor yunuslar sürgüne gidiyor
Oluşturulma Tarihi: Nisan 23, 1998 00:00

Haberin Devamı

Yüzlerce özürlü çocuğa şifa dağıtan ABD'nin Miami kentindeki Yunus Terapi Merkezi, turist akını nedeniyle gelecek ay Meksika'ya taşınacak. Doktor yunuslar, bundan sonra turistlerle yüzerken, Meksika'da özürlü çocuklar için yeni bir merkez kurulacak.

İngiliz The Times Gazetesi'nin haberine göre, otizm ve Down sendromu gibi nörolojik rahatsızlıkları olan çocukların yunuslarla yüzmesi ve oynaması mükemmel bir tedavi sağlıyordu. Bilim adamlarının bile açıklamakta güçlük çektikleri bu olağanüstü gelişmenin bir örneği Nikki Brice adlı küçüktü. Doğum sırasında oksijensiz kaldığı için beyninde hasar meydana gelen 8 yaşındaki talihsiz çocuk, Yunus Terapi Merkezi'ne gelmesinden sonra ilk kez konuşmaya başlamıştı. Ancak yetkililer, turistlerin yunuslarla yüzme talepleri nedeniyle bundan böyle hasta çocukların kabul edilemeyeceğini açıkladılar.

Yunus Terapi Merkezi'nin önümüzdeki ay Cancun yakınlarındaki bir milli parka nakledileceği belirtildi. Merkezin kurucularından nörolog David Nathanson, ‘‘Bu karar, dünyanın sonu değil. Yunuslarla tedavinin uygulanabileceği daha iyi yerler var. Ayrıca bu akvaryumun amacı çocukları iyileştirmek değildi. İki haftalık tedaviyle mucizeler yaratma peşinde değiliz. İlgililer, yunuslarla yüzme programının turistleri cezbedeceği, daha çok kazanacağı inancındalar’’ diye konuştu. Yunus Terapi Merkezi, Avrupa ve Amerika'daki 39 ülkeden 800 çocuğa yardımcı olduklarını belirtti.

Merkeze tedavi için başvuranlar ise uzun bir liste oluşturuyor. Merkezin taşınmasının tedaviyi astronomik rakamlara ulaştıracağına ve bazıları solunum cihazına mahkum çocukları zor durumda bırakacağına dikkat çekiliyor. Yakınlarının yaklaşık 6 bin sterlini toparlamasıyla Yunus Tedavi Merkezi'ne gidebilen Nikki Brice'ın annesi, taşınma kararını ‘‘zalimlik’’ olarak niteledi ve yunuslarla birlikteliğinin çocuklara sihirli bir etkisi olduğunu söyledi.






Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!