Doktor, güvenlik istiyor

Güncelleme Tarihi:

Doktor, güvenlik istiyor
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 22, 1998 00:00

Haberin Devamı

İzmir'de bir hastanın doktora saldırarak tek gözünü çıkarmasına neden olay sonrası sağlıkçılar güvenlik isyanı başlattı. Sağlıkçılar, hastanelere özel güvenlik birimi kurulmasını istiyor.

İzmir SSK Yenişehir Hastanesi'ne tedavi için gelen Oğuz Toprak'ın Dr. Aytekin Koçyiğit'e yaptığı saldırıya tepkiler sürüyor. Sağlık çalışanları, can güvenliği istiyor.

İzmir Tabip Odası Başkanı ve SSK Tepecik Hastanesi Kulak Burun Boğaz Kliniği uzman doktorlarından Suat Kaptaner, İzmir'in en yoğun hastanesinde güvenliğin sıfır olduğunu belirterek, hastanenin bin yatak kapasiteli olduğunu, acil servise günde ortalama 500 hastanın geldiğini, bir o kadar da polikliniğe başvuran hasta bulunduğunu kaydetti, ‘‘Bu hastaların hepsinin yanında sadece bir yakını bile olsa günlük sirkülasyon 2 bin kişiyi buluyor’’ dedi. Hastanede görevli doktorların 33 saat çalışıp, 13 saat dinlendiklerini, tekrar 33 saat çalıştıklarını, hemşireler ayda 7-8 nöbet tuttuklarını hatırlatan Kaptaner, ‘‘Bu şartlar altında çalışan insanlar üstüne bir de dayak yiyor. Hastane, cezaevine benzedi. Kaçan kurtuluyor. Ayrılıp gidenler kalanlara ‘Allah kurtarsın' diyor. Bir şirketin üst düzey yöneticisi bile doktora saldırabiliyor. Eğitimli biri böyle yapıyorsa eğitimsiz olan, doktor, hemşire vuracaktır. Artık çözüm getirilmeli’’ diye konuştu.

Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası Temsilcisi Dr. İsmail Karademirci de ‘‘Hastanede adli vakaları tespit için bulunan tek bir polis memuruna mı güveniliyor? Kurum kendi güvenlik birimini kurmak zorunda’’ dedi.

Başhekim Gülsen Okan’a vekalet eden Dr. Cumhur Sümer, 1.5 ay önce güvenlik biriminin kurulması için proje hazırladıklarını ve SSK Genel Müdürlüğü'ne gönderildiğini söyledi. Cevap gelmeyen başvuru olumlu sonuçlanırsa 3 vardiya halinde çalıştırmak üzere 45 kişilik güvenlik birimi kurulacak.

Dr. Aytekin Koçyiğit'in görev yaptığı Beyin ve Sinir Cerrahisi Kliniği Şefi Doç. Dr. Şevket Tektaş, saldırgan Oğuz Toprak'ın çalıştığı şirketin yönetim kurulu başkanına bir faks çekerek, olayı kınadı.






Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!