Doktor çifte ‘güruh’ davası

Güncelleme Tarihi:

Doktor  çifte ‘güruh’  davası
Oluşturulma Tarihi: Ekim 30, 2020 07:00

Mersin Üniversitesi Hastanesi’nde görev yaptıkları dönemde aralarında husumet oluşan üç doktor davalık oldu. Kadın doğum uzmanı doktor çift hakkında, aynı birimde çalışan meslektaşları F. E. Ç. için, değersiz anlamına gelen ‘güruh’ ifadesini kullanarak hakaret ettikleri gerekçesi ile 2 yıla kadar hapis istemi ile dava açıldı.

Haberin Devamı

MERSİN Asliye Ceza Mahkemesi’nde açılan dava dosyasına göre, F. E. Ç. (45), meslektaşları Devrim Tok (50) ile eşi Ekrem Tok’un (50) kendisine hakaret ettikleri iddiası ile suç duyurusunda bulundu. Doktor Ç., Tok çiftinin, kendisine yönelik sosyal medya hesaplarında paylaştıkları mesajı da delil olarak dosyaya sundu. Tok çifti yaptıkları paylaşımda, kendileri hakkında açılan davanın duruşma tutanaklarının usulsüz bir biçimde elde edilerek basına verildiğini savunarak, Ç.’ye yönelik “Gözü kararmış bu insan güruhu, işi o kadar ileri götürmüş ki…” ifadeleri kullanıldı.

ANLAMI ‘DEĞERSİZ’
Yapılan başvuru üzerine soruşturma başlatan savcılık, Tok çiftinin de savunmasını aldı. Çift, anılan mesajları kendilerinin paylaştığını kabul etti; ancak hakaret etme kastlarının olmadığını söyledi. Savcılık, tarafların savunma ve delillerini topladıktan sonra soruşturmayı tamamladı. Tok çifti hakkında, ‘Hakaret’ suçlaması ile dava açıldı. Mahkemece kabul edilen iddianamede çiftin 3 aydan 2 yıla kadar hapsi istendi. Bu arada, Türk Dil Kurumu’na göre ‘güruh’ sözcüğü, ‘değersiz’ ‘aşağı görülen’ anlamlarını taşıyor.

Haberin Devamı

O davada SGK şikâyetçi
HALİ hazırda ikisi üniversite hastanesi dışında mesleklerini yürütün üç doktor arasındaki husumetin kaynağında ise, Tok çiftine yönelik, üniversitede görev yaptıkları dönemdeki bazı şikâyetler yer aldı. Çift hakkında BİMER ve CİMER’e şikayetlerde bulunan F. E. Ç., çiftin usulsüz işlemler yaptığını, hastanenin zarara uğratıldığını öne sürdü.

Şikayetler sonrası Tok çifti hakkında geçen yıl, Mersin Ağır Ceza Mahkemesinde dava açıldı. Sosyal Güvenlik Kurumu’nun şikâyetçi olarak yer aldığı davada Tok çifti, kurumu zarara uğratmak, asistanların alması gereken ameliyat paralarını da kendilerine almakla suçlanıyor. Anılan davada yargılama sürüyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!