Doğu'ya gidecek 840 milyar Rize'ye gönderildi

Güncelleme Tarihi:

Doğuya gidecek 840 milyar Rizeye gönderildi
Oluşturulma Tarihi: Eylül 13, 1997 00:00

Haberin Devamı

CHP, Başbakan Mesut Yılmaz‘‘Padişah gibi monarşi kurmaya çalışmakla’’ suçladı. CHP Genel Sekreteri Adnan Keskin, Yılmaz'ın THY Yönetim Kurulu'na partili ve akrabalarını atamasından sonra, şimdi de Doğu ve Güneydoğu Anadolu'da terörden mağdur olan illere gönderilmesi gereken paraları, kendi memleketi Rize'ye aktardığını söyledi.

Keskin, Yılmaz'ın bölgelerarası bölücülük yaptığını da savunarak, Karadeniz'deki üreticilere, diğer bölgelerden yüzde 20 daha ucuz kredi kullandırdığını kaydetti. Keskin, dünkü basın toplantısında, ‘‘İngiltere'de bile kraliyet sallanırken, Yılmaz'ın padişah anlayışıyla Türkiye'de monarşiye uç verdirdiğini’’ savundu. Keskin, Yılmaz'ın teröre hedef olan illerdeki mağduriyeti gidermek amacıyla oluşturulan Acil Destek Fonu'nu memleketi Rize ile ANAP'lı belediyeler için kullandığını söyledi. Hükümetin bu fondan 43 günde 3 trilyon 182 milyar lira harcadığını belirten Keskin, şöyle devam etti:

‘‘Bu paranın 840 milyar lirası Rize'ye, 460 milyar lirası İstanbul'un ANAP'lı Fatih, Şişli, Eminönü, Adalar ve Avcılar belediyelerine, 420 milyar lirası da diğer bölgelerdeki ANAP'lı belediyelere dağıtıldı.’’ Bu ödemeyle ilgili belgeyi de basına dağıtan Keskin, ‘‘Harcanan 3 trilyon 182 milyar liradan sadece 755 milyar lirası amacına uygun olarak terörden bunalan illere gönderildi. Yılmaz bu fonu hemşeri ve partilileri kayırmada kullanıyor. Bunu yapanların Doğu için yaptıkları yeni proje edebiyatına kimse inanmaz’’ dedi.

Başbakan Yardımcısı Ecevit'i de sert şekilde eleştiren Keskin, ‘‘Bu haksızlıklara, yalan ve talana vize verenler Mustafa Sandal gibi araba şarkısı söyleyerek, solculuk apıyor’’ dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!