Doğuştan medyatik çocuklar

Güncelleme Tarihi:

Doğuştan medyatik çocuklar
Oluşturulma Tarihi: Ekim 29, 1999 00:00

Haberin Devamı

Onlar daha dünyaya gözlerini açmadan ülkelerinde tanınan, bilinen ve doğumları bile sabırsızlıkla beklenen çocuklar... Şöhret için uğraşmalarına gerek yok; belki şöhretten kaçmaya ihtiyaçları vardır: Ne de olsa anne, babalarının ünleri onlara yeter de artar bile!

Başlangıçta sıradan birer bebekler. Küçücük, savunmasız ve masum... Diğerlerinden hiçbir farkları yok. Oysa onlar çok ünlü anne, babaların çocukları. Öyle ki daha dünyaya gözlerini açmadan merakla ve sabırsızlıkla bekleniyorlar. Doğdukları andan itibaren de fotoğraf makineleri ve televizyon kameralarıyla tanışıyorlar. Ancak alışıyorlar mı ya da alışmak istiyorlar mı, bilinmez! Şöhretli isimlerin çocukları ailelerinin aksine basında yer almaktan hoşlanmıyorlar. Büyüdüklerinde kendileriyle yapılan röportajlarda çoğunluğunun dile getirdiği konu şu: ‘‘Ailemizin isminin ağırlığı altında ezilmekten bıktık. Basına malzeme olmaktan hoşlanmıyoruz. Keşke sıradan insanlar olsaydık.’’

Mithatcan Özer

Özel Atanur Oğuz Lisesi'ni yeni bitiren Mithatcan, yaşamı çok merak edilen bir isim. Çünkü Türk Pop Müziği'nin Ana Kraliçesi sayılan Sezen Aksu'nun ve eski eşi Sinan Özer'in oğlu o. Gittiği gece kulüplerinde basın hep peşinde. Hatta onunla birlikte olan, yanında görünen de ister istemez ün kazanıyor. Selin Toktay bile 'Mithatcan'ın eski sevgilisi' olarak anılıyor hala. Ne de olsa Sezen Aksu'ya gelin olmak var işin sonunda! Şarkıcıyla yapılan her röportajda söz dönüp dolaşıp mutlaka oğluna geliyor. Onunla da ilgili iki satır yer alıyor. Mithatcan şu günlerde mesleğini belirledi ve müzik eğitimi almaya karar verdi. Annesi de onu, Londra Music Academy'ye yazdırdı...

Presley Walker Gerber

Tartışmasız en ünlü top model Cindy Crawford. Modellik ve mankenlik için biraz yaşlanmış olsa da defilelerin ve çekimlerin aranılan ismi olmaya devam ediyor. Richard Gere ile başarısızlıkla sonuçlanan bir evlilik gerçekleştiren Cindy Crawford, geçen yılın mayıs ayında işletmeci Rande Gerber ile evlenmişti. Bu evliliğin meyvesi ise henüz dört aylık olan Presley Walker. Doğumu sabırsızlıkla beklenen bebek, ünlü mankenin hayatına güzellikler katmaya devam ediyor. Crawford, Revlon firmasıyla anlaşma tazelediği gibi; 'Hamilelikten sonra nasıl tekrar ince olunur?' adlı bir video kaseti çıkarmaya hazırlanıyor.

Yağmur Ünal

Türk Sineması'nın Sultanı Türkan Şoray ile tiyatro sanatçısı Cihan Ünal aşkı ortaya çıktığında yer yerinden oynamıştı. Film sahnelerinden gerçek hayata taşan bir aşk, sessiz sedasız kaçılan bir Karadeniz köyünde yapılan nikah töreni... İşte böylesine çabuk gelişen, hızlı bir aşkın meyvesi Yağmur. Basın, Türkan Şoray'ın hamile fotoğraflarını çekmek için koşturdu durdu. Hatta, Yağmur'un ilk bebeklik fotoğraflarını da... O günün küçük bebeği, bugün 15 yaşında genç bir kız. Arkadaşlarıyla dışarı çıkıyor, konserlere gidiyor.

Her genç kız gibi küçük flörtler yaşıyor. Ama nereye gitse gazeteciler peşinde. Attığı her adım fotoğraf karelerine yansıyor. Geçen sene bir arkadaş eğlencesinde sarhoş olan Yağmur'un görüntüleri gazete ve dergilerde görüntülenmişti. Sıkıntılı günler geçiren Türkan Şoray, bu ülkeyi terketmek istediğini bir dergiye yolladığı mektupla dile getirmişti. Yağmur Ünal, bir genç kız olarak bu durumdan hoşnut olmadığını belirtiyor. Türkan Şoray'ın kızı olmanın zorluklarını ve ağırlığını hissettiğini söyleyen Yağmur, basın mensuplarının kendisini rahat bırakmamasından da şikayet ediyor. Bu yüzden lise ve üniversite eğitimini İsviçre'de almayı düşünüyor.

Melisa ve Engincan Ural

Hakan Ural ve Sibel Can'ın olaylı boşanmaları sırasında bu durumdan en çok etkilenen, şüphesiz çocukları Engincan ve Melisa'ydı. Bu iki çocuk, bebekliklerinden itibaren basının gözdesi oldu. Son dönemlerde anne ve babaları gazete manşetlerinde sık sık yer alırken onlar da bu durumdan bolca nasiplerini aldılar. Sibel Can ve Hakan Ural evliliği çoktan bitti. Buna rağmen iki kardeşin tatilde babalarıyla birlikte deveye binmeleri, havuzda yüzmeleri bile gazetelerde kolaylıkla yer bulabiliyor!

İdo Tatlıses

İbrahim Tatlıses'in ilk eşinden ve Perihan Savaş'tan çocukları oldu. Ama hiçbiri Derya Tuna'dan olan oğlu İdo kadar medyatik olamadı. Perihan Savaş'tan olan kızı Melek Zübeyde, Tatlıses'in isteği üzerine ne basında yer alabiliyor, ne de ekranlara çıkabiliyor. Öyle ki; 'Yasemin'in Penceresi'nden programına konuk olan Perihan Savaş bu konudaki üzüntüsünü şöyle dile getirmişti: ‘‘İbrahim Bey, Melek Zübeyde'nin hiçbir şekilde göz önünde olmasını istemiyor. Benim hayatımla ilgili olan bu programa katılmasına bile izin vermedi. Benim hassas kızım ise, hasta olduğunu söyleyerek benimle olamayacağını belirten bir mektup yazdı. Halbuki ben gerçek sebebi biliyorum.’’ Tüm bunlara rağmen küçük İdo şimdiden babası İbrahim Tatlıses'le birlikte Televolelere çıkıyor, ekranlarda görünüyor.

Zehra Çilingiroglu

Türkiye'nin en medyatik bebeği. Annesi Hülya Avşar'ın karnı burnunda televizyona çıkıp şov programı yapmasının ve doğmamış bebeğiyle reklam filmi çevirmesinin de bunda etkisi oldu elbette. Kaya Çilingiroğlu'nun Zehra'nın doğumunu en çok parayı veren kanala satacağıyla ilgili söylentilerin çıkması da cabası... Bugün birbuçuk yaşında olan Zehra'nın yüzerken, yürürken, gülerken, doğumgününde pasta yerken fotoğrafları gazeteleri süslüyor. Hülya Avşar, kızına bir piyano aldığını söylüyor. Muhtemelen ileride piyano çalarken fotoğrafları da çekilecek. Tabii bundan 15 yıl sonra Zehra, annesi gibi medyatik olmayı sever mi yoksa basından kaçar mı? Kim bilir!

Prince Jackson

Şöhreti yakaladığı ilk günden itibaren herşeyiyle olay oldu Michael Jackson. Müziğinin ve danslarının başarısının yanı sıra tuhaflıkları süsledi gazete sayfalarını. Hastalık korkusu yüzünden maskeyle dolaşması, oksijen çadırında yatması, insanlara dokunmaması... Özellikle kimseye dokunamayan şarkıcının, gün gelip baba olmak istediğini söylediğinde insanlar kulaklarına inanamadı. Ama Jackson, yine bir tuhaflık yaptı ve hemşire Debbie Rowe'dan çocuk sahibi oldu. Bugün ikibuçuk yaşında olan Prince, medyanın en çok merak ettiği çocuklardan biri. Gün yüzü görmeyen çocuğun, bağışıklık sistemi gelişmediği için felç olması herkesi üzdü.

Lourdes Maria Leon

Madonna, müzik dünyasının en kural tanımaz, en çılgın kadını. Daha doğrusu kadınıydı! Çünkü üç sene önce Lourdes Maria'yı doğurdu ve uslandı. Tabii bu sakinlik nereye kadar devam eder bilinmez ama bir gerçek var ki, ünlü şarkıcı hayatının en huzurlu, en mutlu ve en başarılı dönemini yaşıyor. Spor hocası olan Carlos Leon'dan hamile kalan ve doğumdan sonra Leon'u terk eden Madonna, Lola diye seslendiği kızını basından uzak tutuyor. Sadece çok yakın arkadaşı olan Donatella Versace'nin defilelerine Lola'yla katılıyor.



Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!