Doğum gününe iki gün vardı

Güncelleme Tarihi:

Doğum gününe iki gün vardı
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 23, 2013 01:33

Yaklaşık 6 yıldır lösemi tedavisi gören ve 1.5 ay içinde ilik nakli yapılması gereken 9 yaşındaki Emir Efe Cömert, doğum gününe iki gün kala hayatını kaybetti.

Haberin Devamı

Cenaze töreni dün Beylikdüzü Fatih Sultan Mehmet Camii’nde düzenlenen Emir Efe’nin tabutunun üzerinde tuttuğu takım Fenerbahçe’nin bayrağı ve üzerinde futbolcular tarafından imzalı Efe yazılı bir forma vardı. CHP Beylikdüzü İlçe Başkanı Yaşar Genç’in de bulunduğu cenaze törenine, Efe’nin acı haberini sosyal paylaşım ağı ‘Twitter’dan öğrenen Fenerbahçe taraftarları da katıldı.

‘YAŞARLARSA YAŞARLAR’

Annesi Nigar Mutlu, cenazede, “Vücudunu bana verin, ona sarılıp uyumak istiyorum”, “Anneler çocuklarını parka getirirken ben nereye getirdim” diye gözyaşlarına boğuldu. Baba Aydın Cömert ise, Emir Efe gibi ilik nakli ihtiyacı olan birçok çocuk olduğuna dikkat çekerek, Türkiye’deki sağlık sistemini eleştirdi. Oğlunu kara toprağa veren baba Aydın Cömert, şöyle isyan etti: “Türkiye ilik bankası konusunda yetersiz bir ülkedir. Özel kuruluşlarla çalışmamıza izin verilmedi. Ben Amerika’daki bir verici bankasını buldum, kendi çabalarımla oradaki donörlere ulaştım. Ancak İstanbul Üniversitesi İstanbul Tıp Fakültesi Hastanesi bu sorumluluğu almadığı için ilik naklini gerçekleştiremedik. Türkiye’de ilik bağışı konusunda çok yetersiz. Anlamsız bir rekabet ve bürokrasi var. Kontrol mekanizması yok. İnsanlar kendi başlarının çaresine bakıyorlar. Yılda 550 başvuru ancak 40 nakil oluyor. Efe’nin durumunda olan birçok çocuk var, Yaşarlarsa yaşarlar.”

Haberin Devamı

ANNESİ EFE’Sİ İÇİN SAÇINI KESTİRMİŞTİ

2004 yılının Temmuz ayından beri lösemi tedavisi gören Emir Efe’nin hastalığı, en son bu ay nüksetti. Doktorların, küçük Efe’nin bünyesinin zayıflaması üzerine, 1.5 ay içinde donör bulunması gerektiğini açıklamasıyla, taraftar grupları ve sosyal medya, Emir Efe için ilik kampanyası başlattı. Suat Kılıç, Hidayet Türkoğlu, Volkan Demirel, Gökhan Gönül, Bekir İrtegün, Sezer Öztürk, Bengü ve Fettah Can, ‘Twitter’da #MinikEfeilikArıyor başlığı altında konuya dikkat çekmeye çalışmıştı. Ancak sadece iki gün süren kampanya sonuçsuz kaldı. Önceki gün öğlen saatlerinde annesinin ziyareti sırasında fenalaşan Emir Efe, hayata veda etti. Annesi, ilköğretim okulu öğrencisi Emir Efe’ye destek olmak için, Mart ayında kendi saçlarını kestirmişti.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!