Doğu'da okula kar tatili

Güncelleme Tarihi:

Doğuda okula kar tatili
Oluşturulma Tarihi: Aralık 16, 1999 00:00

Haberin Devamı

Doğu Karadeniz Bölgesi'nin yüksek kesimlerinde etkili olan kar yağışı Bayburt ve ilçeleriyle ve Gümüşhane'nin Köse İlçesi'nde okullar dün tatil edildi.

Bayburt'ta 2 gün önce başlayan kar yağışı aralıklarla devam ederken, kent merkezinde kar kalınlığı 21 santime ulaştı. Bayburt kent merkeziyle Demirözü, Aydıntepe ilçeleri ve Gümüşhane'nin Köseköy ilçesinde okullar 1 gün tatil edildi, çok sayıda köy yolunun ulaşıma kapandığı belirtildi. Trabzon, Rize, Artvin ve Giresun'un yüksek kesimlerinde de kar yağışı devam ederken, yetkililer bu illerde kapalı köy yolu bulunmadığını söyledi.

Doğu Anadolu Bölgesi'nde aralıklarla devam eden kar yağışı yaşamı felç etti. Kar ve tipi yüzünden Erzurum ve ilçelerine bağlı 500 köyün merkezlerle bağlantısı kesildi.

Bölgenin yüksek kesimlerdeki kar kalınlığı 30 santimetreye ulaşırken önceki gece Erzurum, sıfırın altında 15 dereceyle Türkiye'nin en soğuk kenti oldu. Yoğun kar yağışı nedeniyle Karayazı- Tekman, Erzurum - Karlıova - Bingöl, Erzurum - Sarıkamış - Kars karayollarında ulaşım zaman zaman durdu. Kar yağışı ve tipi nedeniyle dün saat 14.55'te yapılması gereken THY'nin Erzurum - Ankara uçak seferi de iptal edildi.

Bu arada Hatay, Adana ve Ağrı'nın bazı ilçelerinde grip nedeniyle okullar tatil edildi.

Hatay Valisi Yener Rakıcıoğlu başkanlığında salı günü toplanan İl Hıfzıssıhha Kurulu, grip salgını nedeniyle il merkezi Antakya'da 3 gün okulları tatil etti.

Reyhanlı İlçesi'nde de aynı nedenle ilköğretim okulları ve liseler haftabışına kadar tatile girdi. Adana'nın Karaisalı İlçesi'nde yapılan taramada, öğrencilerin yüzde 60'ında grip ve üst solunum hastalığına rastlandı ve ilçe merkezindeki tüm okullar 3 gün tatil edildi.

Ağrı'nın Hamur İlçesi'nde ilköğretim, lise ve dengi okullar grip nedeniyle İlçe Hıfzıssıhha Kurulu kararıyla 3 gün tatil edildi. Tatil edilen okullar 20 Aralık ‘ta açılacak.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!