Doğu'da kar hazırlığı

Güncelleme Tarihi:

Doğuda kar hazırlığı
Oluşturulma Tarihi: Kasım 24, 1999 00:00

Soğuk hava dalgası yurdun büyük kesiminde etkili olurken, Doğu'da kar yağışı beklentisi, Köyhizmetleri ekiplerini alarma geçirdi.

Köyhizmetleri Bölge Müdürü Necati Gürsoy, yaptığı açıklamada, Van, Hakkari, Bitlis ve Muş illerindeki tüm ekiplerin, kar mücadelesiyle ilgili tüm hazırlıkları tamamladığını bildirdi.

Van'da 13 merkezde 16 dozer ve 16 greyder, Bitlis'te 7 merkezde 10 dozer ve 9 greyder, Hakkari'de 5 merkezde 10 dozer ve 6 greyder, Muş'ta da 6 merkezde 6 dozer ve 9 greyderin hazır tutulduğunu belirten Gürsoy, "4 ilde toplam 425 personelimiz kar yağışına karşı alarm durumuna geçti. 4 ildeki ekiplerimiz, tüm hazırlıklarını tamamladı ve iş makinelerimiz 24 saat görev yapacak şekilde konuşlandırıldı" dedi.

Necati Gürsoy, karla mücadele ekiplerinin Van, Bitlis, Hakkari ve Muş illerinde toplam 4 bin 397 köy ve mezrayla bağlantıyı sağlayan 11 bin 981 kilometre uzunluğundaki yol ağında çalışacaklarına işaret etti.

Bahçesaray yolu

Gürsoy, Van'ın Bahçesaray ilçesinin dış dünyayla bağlantısını sağlamak amacıyla Bahçesaray-Hizan karayolunun ulaşıma açık tutulması için tüm önlemlerin alındığını sözlerine ekledi.
Haberin Devamı



Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!