Doğu'da 500 köy ulaşıma kapalı

Güncelleme Tarihi:

Doğuda 500 köy ulaşıma kapalı
Oluşturulma Tarihi: Aralık 25, 2000 00:00

Haberin Devamı

Kar yağışı yüzünden Erzurum, Erzincan, Iğdır, Ardahan, Kars ve Ağrı'da toplam 500 köy yolu ulaşıma kapandı. Bazı kesimlerde kar kalınlığı 60 santimetreye ulaştı.

Kar yağışının az olması halinde kapalı köy yollarının yarın akşam saatlerine kadar açılabileceği belirtildi.

Kar kalınlıkları, bölgede en az 2 santimetre ile Iğdır'da en fazla 60 santimetre ile Ağrı'da ölçüldü. Yüksek kesimlerdeki kar kalınlıkları da bir metreye yaklaştı.

Dün ulaşıma kapanan Aksaray'da 70, Konya'da 80 köy yolundan yaklaşık 150 kadarı yeniden ulaşıma açıldı. Konya bağlantılı 7 ana karayolunda özellikle buzlanma nedeniyle ulaşımda aksamalar oluyor. Konya-Afyon karayolunun 25. kilometresinden itibaren, Konya-Antalya karayolunun da Seydişehir-Akseki arasında sürücülerin zincir takmalarının istendiğini belirten yetkililer, araç sürücülerinin yavaş ve dikkatli seyretmeleri konusunda uyarıldıklarını bildirdiler.

Hakkari'de kar ve tipi nedeniyle kapanan 169 köy yolunu ulaşıma açma çalışmaları başlarken, Bitlis'te önceki gün açılan 50 köy yolu tekrar ulaşıma kapandı. Nevşehir'de ise 75 köy yolu ulaşıma kapandı.

Bitlis'te aralıklarla devam eden kar yağışı sonucu kar kalınlığı şehir merkezinde 140, yüksek kesimlerde ise 2 metreye ulaştı. Önceki gün kar yağışının durmasıyla başlatılan çalışmalarla açılan 50 köy yolu yeniden ulaşıma kapandı.

Karayolları il müdürlüğü yetkilileri, Bitlis'in Hizan, Yolalan ve Mutki karayolunun ulaşıma kapandığını, Diyarbakır, Muş, Batman ve Tatvan karayolunda ise ulaşımın güçlükle sağlandığını bildirdiler.

Afyon yolu açıldı

Kar nedeniyle kapanan Afyon'da yollar ulaşıma açıldı. Orta Karadeniz'de kapalı köy yollarını açma çalışmaları da devam ediyor. Sivas'ta ise 300 köy yolunun ulaşıma kapandığı bildirildi. Ancak yetkililer Afyon-Ankara karayolu Köroğlu Beli mevkilerinde, Afyon-Konya karayolu Çay ilçesi ile Sultandağı ilçesi arasında ve Afyon-İzmir karayolu Dumlu rampalarında buzlanma meydana geldiğinden sürücülerin dikkat olmalarını ve araçlarında zincir ve çekme halatı bulundurmaları istedi.

Sivas-Malatya ve Sivas-Erzincan karayollarında yer yer buzlanmaların olması nedeniyle bu bölgelere de zincirsiz araç gönderilmiyor.

Telefon görüşmeleri aksıyor

Orta Karadeniz Bölgesi'nde yoğun kar yağışı yüzünden dün ulaşıma kapanan 185 köy yolundan büyük çoğunluğu yeniden ulaşıma açılırken, kapalı köy yollarında çalışmalar sürdürülüyor.

Enerji nakil hatlarında meydana arızalar nedeniyle bazı köylere elektrik verilemediği ve bazı köylerde de telefon görüşmelerinin sık sık aksadığı bildirildi. Yetkililer arızaların giderilmesi için ekiplerin çalışmalarını aralıksız sürdürdüğünü söylediler.

Rize-Erzurum yolu kapalı

Karayolları 10. Bölge Müdürlüğü yetkililerinden alınan bilgiye göre, Rize-Erzurum Karayolu Ovit Dağı, Bayburt-Çaykara Devlet Yolu Soğanlı Dağı, Araklı-Dağbaşı-Uğrak il yolu ise Salmankas Dağı mevkiilerinde yoğun kar yağışı ve tipi nedeniyle ulaşıma kapalı bulunuyor.

Yetkililer, Giresun-Şebinkarahisar karayolunun Eğribel Dağı, Trabzon-Gümüşhane karayolunun Zigana Dağı ve Gümüşhane-Erzincan karayolunun Köse Dağı mevkiilerinin kar yağışı nedeniyle ulaşıma kapanmaması için karayolları ekiplerinin aralıksız çalıştığını bildirdiler.

THY'nin bugün yapılması gereken İstanbul-Sivas seferi, Sivas Havaalanı'nda hava şartlarının kötü olması nedeniyle gerçekleşemedi.



Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!