Doğu, Sibirya gibi

Güncelleme Tarihi:

Doğu, Sibirya gibi
Oluşturulma Tarihi: Aralık 29, 2006 00:00

Aralık ayının büyük bir bölümünü uzun yıllar ortalamasına göre daha sıcak geçiren Doğu Anadolu’da kar yağışının ardından başgösteren ’Sibirya soğukları’ hayatı olumsuz yönde etkiliyor.

Bölgede çok sayıda köy yolu ulaşıma kapalı. Türkiye’nin büyük bir bölümünde gece ısı sıfırın altına düşerken, rekoru eksi 30 derece ile Erzurum kırdı. Adıyaman’ın Çelikhan İlçesi’ndeki Çat Baraj Gölü, bölgeye kar yağmamasına rağmen, aşırı soğuk nedeniyle kısmen dondu. Avlanmak için göle giden balıkçılar, kayık ve ağlarının buz tuttuğunu görünce büyük şaşkınlık yaşadı.

DONARAK ÖLDÜLER

Şanlıurfa’nın Bozova İlçesi’nde Mahmut Karaçizmeli (50) ile Kayseri’nin Uzunpınar Köyü’nde çobanlık yapan Üzeyir İlgöz (34) donarak öldü. Şanlıurfa’nın Siverek ilçesinde kar yağışı nedeniyle kapanan köy yolunda 3 saat mahsur kalan ve donma tehlikesi atlatan 25 kişi, 2 saatlik çaba sonucu kurtarıldı.

TATİLE DEVAM

Samsun’un Bafra, Terme, 19 Mayıs ve Yakakent ilçeleri ile Ordu’daki tüm okullarda, Bitlis’in Tatvan, Güroymak, Ahlat, Adilcevaz ve Hizan ilçelerinde 1 gün, Mardin’in Midyat İlçesi’nde 2 gün eğitime ara verildi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!