Doğu’da buzul çağı

Güncelleme Tarihi:

Doğu’da buzul çağı
Oluşturulma Tarihi: Ocak 23, 2012 00:00

Doğu Anadolu Bölgesi, hafta boyunca süren kar yağışı ve şiddetli tipinin ardından haftasonuna da etkisini giderek artıran dondurucu soğukla girdi.

Ağrı ve Ardahan’da, önceki gecenin en düşük sıcaklığı sıfırın altında 22 derece olarak ölçüldü. Bölgedeki diğer illerde ise yine sıfırın altında olmak üzere ısı Erzurum’da 20, Kars’ta 19, Muş’ta 16, Erzincan’da 12 ve Iğdır’da 7 dereceyi buldu. Erzurum’da dün kent buz tuttu, mazotlu araçların depoları, çeşme ve şadırvanlar dondu, süs havuzları yapay şelaleye dönüştü. Soğuk hava bölgede 1 hafta daha etkisini sürdürecek. Bugünden itibaren yerini kar yağışına bırakacak. Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgesini etkisi altına alan kötü hava koşulları nedeniyle, Türk Hava Yolları’nın (THY) İstanbul- Gaziantep ve İstanbul- Şanlıurfa seferleri dün karşılıklı olarak iptal edildi. Türkiye genelinde soğuk, etkisini şöyle gösterdi:

Konya Dün sabah başlayan yoğun kar yağışı, İstanbul ile Konya arasındaki uçak seferlerini iptal ettirdi. 100 kadar köyün yolu ulaşıma kapandı.
Antalya Antalya’yı Konya’ya bağlayan Akseki- Seydişehir Karayolu yoğun kar yağışı nedeniyle dün sabah trafiğe kapandı. Alacabel mevkisine çığ düştü, araçlar mahsur kaldı.

Isparta Kar yağışı nedeniyle dün birçok ilçe, belde ve köy yolu kapandı. Akdeniz’in en önemli kayak merkezi Davraz’da kar kalınlığı tesisler bölgesinde 1, telesiyejlerin üst noktalarında ise 2 metreye ulaştı.

Hatay 7 yıl aradan sonra kar yağınca birçok kişi sokaklarda kartopu oynadı.

Ordu Akkuş ilçesinde kar kalınlığı 1 metreye ulaştı. Gece eksi 20 dereceyi gören ilçede şebeke suyu dondu.

Amasya Buz tutan yollarda maddi hasarlı kazalar meydana geldi. 67 köy yolu dün ulaşıma kapandı.

Diyarbakır Dün sabah etkili olan kar yağışı hayatı olumsuz etkiledi.

Burdur Önceki sabah avlanmaya giden Burdur Lisesi 3’üncü sınıf öğrencisi Mehmet Yusuf Geçer’in (17) cesedi Kır Dağı eteklerinde bulundu. Geçer’in donarak öldüğü belirtildi.

Adıyaman Aksu Köyü’nde hidroelektrik santralı yapımında çalışan ve kar nedeniyle 10 gündür şantiyede mahsur kalan 43 işçi Malatya İl Özel İdaresi ekiplerince kurtarıldı.

Kastamonu Tosya’da yoğun kar yağışı ve buzlanma nedeniyle çoğu TIR ve şehirlerarası otobüs olmak üzere yüzlerce araç ilçenin D-100 karayolu kesiminde mahsur kaldı.

ŞANLIURFA

SİVEREK’ten 40 km uzaklıktaki Diyarbakır’ın Çermik ilçesine bağlı Gürüz köyüne gelin almaya giden damat Kenan Çelik’in bulunduğu otomobil, karda mahsur kaldı. Bunun üzerine Siverek Kaymakamı Mahmut Hersanlıoğlu, iş makinelerini yönlendirip, makam aracıyla bölgeye gitti. Kaymakam, damatla birlikte Gürüz köyünden gelin Sultan Yıldız’ı alarak düğün evine getirdi.

ERZİNCAN

AŞIRI soğuklar yüzünden Van’da dere ve göller dondu. Zernek Baraj Gölü’de oluşan 15 santimlik buz kütleleri buzul çağını andırdı. Baraj gölünde dalgalar bile dondu. Erzincan’da 65 metre yükseklikten akan Girlevik Şelalesi donunca, ortaya tablo gibi bir güzellik çıktı.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!