Doğru askere, marş marş...

Güncelleme Tarihi:

Doğru askere, marş marş...
Oluşturulma Tarihi: Nisan 22, 1998 00:00

Haberin Devamı

Milli Savunma Bakanlığı, yakın takibe aldığı sanatçı ve tanınmış yükümlülerin askerlik durumunu kamuoyuna açıkladı. Mustafa Sandal ve Burak Kut bakaya olarak aranıyor. Yılmaz Erdoğan Mayıs'ta, Tarkan Tevetoğlu ise Kasım'da askere alınacak. Fenerbahçeli futbolculardan Tuncay bakaya, Tayfun ise yoklama kaçağı.

Mustafa Sandal, Burak Kut ve Fenerbahçe Spor Klübü'nün futbolcularından Tuncay Akgün ‘‘bakaya’’, Tayfun Korkut ise ‘‘yoklama kaçağı’’ olarak aranıyor.

Yılmaz Erdoğan Mayıs'ta, Tarkan Tevetoğlu Kasım'da celbe tabi tutulacak.

Cezaevinden yeni tahliye edilen Haluk Levent ise ‘‘muayene işlemleri sonuçlandığında’’ asker olacak.

‘‘Hukuki durumu’’ incelenmekte olan, Milliyet Gazetesi Başyazarı Abdi İpekçi suikastının sanıklarından Oral Çelik, ‘‘kısa sürede’’ statüsüne göre silah altına alınacak.

Milli Savunma Bakanlığı, yakın takibe aldığı sanatçı ve diğer tanınmış yükümlülerin askerlik durumunu kamuoyuna açıkladı.

Bakanlığın yazılı açıklamasında, Anayasa'da her Türk erkek vatandaşı için bir ‘‘hak ve ödev’’ olarak öngörülen askerlik hizmetinin, toplumun her kesimine mensup vatandaşlar tarafından kanun, yönetmelik ve yönergelerde belirtilen esas ve usüllere göre yerine getirilmesi için her türlü gayretin gösterildiği bildirildi.

SANDAL, ARANIYOR

Bu konuda ‘‘yasadışı çaba ve kötüye kullanmaya mani olmaya’’ da çalışıldığı kaydedilen açıklamada, topluma malolmuş, ancak halen askerlik hizmetlerini ifade edemediklerinden dolayı haklarında halkın yoğun şikayetleri bulunan ‘‘bu kabil’’ tanınmış bazı kişilerin askerlik durumları konusunda şu bilgiler verildi:

Sanatçı Mustafa Sandal ve Burat Kut. 2 Ocak 1998 tarihinden itibaren bakaya olarak aranmaktadır.

Sanatçı Kenan Doğulu. Yurtdışında yükseköğrenimde olduğundan askerliği 31 Ekim 1998 tarihe kadar ertelidir.

Sanatçı Tarkan Tevetoğlu. Kasım 1998 celbinde silah altına alınacaktır.

Sanatçı Ozan Orhon. Askerlik hizmetini yaparken ‘Askerliğe elverişli değildir’ raporu almış olup, ihbar üzerine kontrol muayenesine gönderilecektir.

Sanatçı Serdar Ortaç. Meksika'da çalışması nedeniyle askerliği 31 Ekim 1999 tarihine kadar erteli olup, yurtdışında fiilen bulunup bulunmadığı, gelir elde edip etmediği araştırılmakta, sonuç olumsuz çıktığı taktirde ertelemesi iptal edilerek silah altına alınacaktır.

Sanatçı Haluk Levent. Cezaevinden yeni tahliye edilen yükümlünün muayene işlemleri devam etmektedir. Sonuçlandığında silah altına alınacaktır.

Sanatçı Yılmaz Erdoğan. Mayıs 1998 tarihinde silah altına alınacaktır.

İşadamı Erol Eşrefoğlu. Halktan alınan şikayetler üzerine, 4 Kasım 1997'de GATA'dan almış olduğu ‘Bir yıl sevk geciktirmesi’ ropuruna itiraz edilmiş ve gönderildiği 600 yataklı Mevki Hastanesi tarafından hakkında ‘Askerliğe elverişlidir’ raporu verilmiştir. Bu rapora yaptığı itiraz kabul edilmeyerek, askere sevki için işlemler sürdürülmektedir.

KAÇAK FUTBOLCULAR

Mehmet Ali Ilıcak. Açıköğretim Fakültesi öğrencisi olup, 31 Ekim 1998 tarihine kadar ertelidir. Bu öğretim yılında bir üst sınıfa geçemediği taktirde 1999 yılında silah altına alınacaktır.

Fenerbahçe Kulübü Futbolcusu Tayfun Korkut, ‘Yoklama kaçağı’ olarak aranmaktadır.

Fenerbahçe Kulübü Futbolcusu Tuncay Akgün, ‘Bakaya’ olarak aranmaktadır.

- Oral Çelik, ‘hukuki durumu’ incelenmekte olup, ‘en kısa sürede’ statüsüne göre askere alınacaktır.






Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!