Doğan Holding'in iki yöneticisine gözaltı

Güncelleme Tarihi:

Doğan Holdingin iki yöneticisine gözaltı
Oluşturulma Tarihi: Ocak 05, 2017 23:45

DOĞAN Şirketler Grubu Holding Hukuk Baş Müşaviri Erem Turgut Yücel ile eski İcra Kurulu Başkanı Yahya Üzdiyen, dün sabaha karşı evlerinde gözaltına alındı.

Haberin Devamı

Sabah saat 06.25’te Üsküdar’daki Doğan Holding Merkezi’ne giden polisler, Erem Turgut Yücel’in odasında üç saate yakın arama yaptılar. Polisler, saat 09.30’da binadan ayrıldılar.

Doğan Holding’den yapılan açıklamada Yücel ve Üzdiyen’in, Holding’in Ankara Temsilcisi Barbaros Muratoğlu’nun tutuklanmasına neden olan soruşturma kapsamında gözaltına alındıkları bildirildi.

BARBAROS MURATOĞLU SORUŞTURMASI
Doğan Holding Ankara Temsilcisi Barbaros Muratoğlu, ‘FETÖ’nün avukat yapılanması’nda yer alan itirafçı avukat Ramazan Aykış’ın ifadeleri üzerine 1 Aralık’ta Ankara’da gözaltına alınmış, 14 gün sonra İstanbul’da tutuklanmıştı. Etkin pişmanlık hükümlerinden faydalanan Ramazan Aykış ifadesinde, 2012’de Barbaros Muratoğlu’nun, temsilcisi olduğu şirketin vergi ve yüksek meblağlı para cezalarını konu alan davaları nedeniyle kendileriyle çalışmak istediklerini söylediğini ileri sürdü. Aykış, bunun ardından Mizan Hukuk Bürosu’nun başındaki Mehmet Yusuf Burak ve Polis Akademisi öğretim üyesi Cemaleddin Karadaş’ın İstanbul’da Erem Turgut Yücel ve Yahya Üzdiyen ile toplantı yapıp sözleşme imzaladığını öne sürmüştü. Avukat, itirafında, vekaletin 2014 yılına kadar sürdüğünü iddia etmişti.

DOĞAN HOLDİNG'DEN AÇIKLAMA
GÖZALTILAR üzerine Doğan Holding’den yapılan açıklamada şöyle denildi: “Bu (dün) sabah şirketimiz Baş Hukuk Müşaviri Erem Turgut Yücel’in ve eski yöneticimiz Yahya Üzdiyen’in, daha önce Ankara Temsilcimiz Barbaros Muratoğlu’nun tutuklanmasına neden olan soruşturma kapsamında ev ve ofislerinde arama yapılmış ve kendileri gözaltına alınmıştır.  

Doğan Holdingin iki yöneticisine gözaltı

Söz konusu arama işlemi sadece adı geçen yöneticilerimizin şahsi çalışma ofislerinde yapılmış olup şirketimiz ve bağlı ortaklıklarının faaliyetlerini etkileyen herhangi bir durum bulunmamaktadır. Şirketimiz ve bağlı ortaklıkları faaliyetlerine aynen ve kesintisiz olarak devam etmektedir. Konu ile ilgili yeni bir gelişme olduğu takdirde ayrıca kamuya açıklama yapılacaktır.”

İSTANBUL BAROSU BAŞKANI'NDAN GÖZALTI TEPKİSİ:
AVUKATLIK HAKLARI İHLAL EDİLDİ
İSTANBUL Barosu Başkanı Mehmet Durakoğlu, Doğan Holding’in merkezini ve emniyette tutulan Erem Turgut Yücel’i ziyaret ettikten sonra yaptığı açıklamada şunları söyledi:

USULSÜZ ARAMA
“Söz konusu olan kişi bir avukat olduğu için İstanbul Barosu olarak bu anlamda duyarlıyız. Erem Turgut Yücel, Türkiye Barolar Birliği delegemiz ve eski yönetim kurulu üyemiz. Kendisini yakından tanıyoruz. İsnat edilen FETÖ ile iltisaklı olmak gibi bir konumunun bulunamayacağı konusunda son derece net bir düşüncemiz var. Yaptığı işin de avukatlık görevinden kaynaklandığını düşünüyoruz.

Doğan Holdingin iki yöneticisine gözaltı
CMK 130 ve Avukatlık Kanunu’nun 58’inci maddesi, avukat konumunda olan kişiler için onların aramalarına özel hükümler getiriyor. Orada bir baro görevlisinin bulunması gerekiyor. Bunlar ihlal edilmiş gibi görünüyor. Hem bürosunda hem de evinde yapılan arama, hukuka aykırı.

Arama yapılan yere bizzat giderek bir inceleme yaptım. Yapılan aramada da usulsüzlükler gördüm. Örneğin bilgisayarının hard diski sökülmüş. Oysa yasa bunların sökülüp alınmasını değil, bunlardan imaj alınmasını öngörüyor. Aramadaki usulsüzlükler ikiye katlanmış vaziyette. Bunların kabul edilebilmesi mümkün değil.

Söz konusu olan kişi bizim açımızdan son derece bilinen bir kişi. Umarım ki en kısa zamanda yanlışlık anlaşılır ve buradan dönülür. Ne Doğan Grubu’nun ne de arkadaşımızın böyle bir irtibatı olduğunu kabul edemem.”


BAKMADAN GEÇME!