Doğan Cüceloğlu kimdir, kaç yaşındaydı? Evinde ölü bulunan Doğan Cüceloğlu'nun biyografisi ve hayatı

Güncelleme Tarihi:

Doğan Cüceloğlu kimdir, kaç yaşındaydı Evinde ölü bulunan Doğan Cüceloğlunun biyografisi ve hayatı
Oluşturulma Tarihi: Şubat 18, 2021 10:43

Doğan Cüceloğlu’nun evinde ölü bulunduğu açıklandı. Ünlü psikoloğun sevenleri ölüm nedeni ile ilgili açıklamaları ve Doğan Cüceloğlu’nun hayatını araştırmaya başladılar. 83 yaşındaki psikolog ve yazar Doğan Cüceloğlu’nun ilk belirlemelere göre düşme sonucu öldüğü açıklanmıştı. İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı, Cüceloğlu’nun ölümüne ilişkin soruşturma başlatırken, Adli Tabip raporunda da ‘aort damarı yırtılması’ nedeniyle hayatını kaybettiği belirtildi.

Haberin Devamı

Doğan Cüceloğlu’nun evinde ölü bulunduğu açıklandı. Ünlü psikoloğun sevenleri ölüm nedeni ile ilgili açıklamaları ve Doğan Cüceloğlu’nun hayatını araştırmaya başladılar. 83 yaşındaki psikolog ve yazar Doğan Cüceloğlu’nun ilk belirlemelere göre düşme sonucu öldüğü açıklanmıştı. Ünlü ismin ölümüyle ilgili soruşturma başlatıldı. Olay yerindeki ilk incelemede eve gelen temizlik görevlisinin Cüceloğlu'nu yerde yüzüstü gördüğü tespit edildi.

DOĞAN CÜCELOĞLU KİMDİR?

Doğan Cüceloğlu, 1938 Mersin-Silifke'de doğmuştur. On bir çocuklu bir ailenin on birinci çocuğu olan Doğan Cüceloğlu, Mersin'in Silifke kasabasında dünyaya geldi. On yaşındayken annesini kaybetti. Silifke'de en yüksek dereceli okul olan ortaokulu bitirdikten sonra subay olan ağabeylerinin yanında Ankara ve Kırklareli'nde okudu ve Kırklareli Lisesi'nden mezun oldu.

Haberin Devamı

Ankara Atatürk Lisesi'nde edebiyat ve kompozisyon öğretmeni olan Cahit Okurer’in etkisi altında İstanbul Üniversitesi Psikoloji Bölümü'ne yazıldı ve oradan mezun olduktan sonra ABD'de Illinois Üniversitesi'nde doktora yaptı. Uzmanlık alanı iletişim psikolojisidir.

Doğan Cüceloğlu, Amerika'da doktora öğrencisiyken, kendisi gibi doktora öğrencisi olan Emily ile tanıştı ve evlendi. On bir yıl süren evliliğinden üç çocuğu oldu: Ayşen, Elif ve Timur. Bu evliliğini noktalayan Doğan Cüceloğlu, ikinci evliliğini Yıldız Cüceloğlu ile yaptı.

Doğan Cüceloğlu kimdir, kaç yaşındaydı Evinde ölü bulunan Doğan Cüceloğlunun biyografisi ve hayatı

Kendimi geliştirme süreci içinde kitap yazmaya başladı; ilk kitabı İnsan İnsana bu sürecin ilk ürünüdür. Gelişim süreci içinde kazandıklarını kitaplar yoluyla paylaşmaya devam ediyor.

Amerika'daki görevinden emekli olup ayrıldıktan sonra Türkiye'de kitap yazmayı sürdürdü. Kitap yazmanın yanı sıra konferanslar ve seminerler verdi, televizyon programlarına başladı.

İletişim psikolojisi uzmanı Doğan Cüceloğlu, kırktan fazla bilimsel makalesi ve çok sayıdaki kişisel gelişim kitabı ile tanınıyor.

Haberin Devamı

1990'dan bu yana kitaplarını Türkçe olarak yayınlamaya özen gösteren Cüceloğlu, Türk insanının düşünce, duygu ve davranışlarını bilimsel psikoloji kavramları içinde inceleyen kitaplar yazmıştır.

DOĞAN CÜCELOĞLU’NUN KİTAPLARINDAN BAZILARI

İçimizdeki Çocuk

İnsan İnsana

Mış Gibi Yaşamlar

Başarıya Götüren Aile

Savaşçı

Onlar Benim Kahramanım

Var Mısın? Güçlü Bir Yaşam İçin Öneriler

Öğretmen Olmak

İçimizdeki Biz

Geliştiren Anne Baba

BAKMADAN GEÇME!