Doçenti için başsavcıda

Güncelleme Tarihi:

Doçenti için başsavcıda
Oluşturulma Tarihi: Mart 16, 2016 21:59

Boğaziçi Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Gülay Barbarosoğlu, akademisyenler bildirisine imza attığı gerekçesiyle tutuklanan üniversitenin psikoloji bölümünde görevli Yrd. Doç. Dr. Esra Mungan’ın tutuksuz yargılanması için İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı’yla görüştü. Prof. Barbarosoğlu, bu görüşmenin ardından üniversite senatosunu toplayarak konuyu ele aldı. Esra Mungan’da üniversitede kendisi için düzenlenen foruma bir mesaj gönderdi.

Haberin Devamı

Güneydoğu'da terör örgütü PKK’ya yönelik operasyonlar ve sokağa çıkma yasaklarıyla ilgili ‘Bu suça ortak olmayacağız’ bildirisine imza attığı için tutuklanan Boğaziçi Üniversitesi Psikoloji Bölümü’nden Yrd. Doç. Dr. Esra Mungan için, Boğaziçi Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Gülay Barbarosoğlu, dün sabah saatlerinde İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı’yla görüşme talebinde bulundu. Rektör Barbarosoğlu’nun Mungan’ın tutuksuz yargılanması için yaptığı talep, İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından olumlu karşılandı. Prof. Dr. Gülay Barbarosoğlu, dün öğle saatlerinde başsavcılığa giderek bir görüşme gerçekleştirdi. Görüşmenin içeriğiyle ilgili herhangi bir açıklama yapılmadı. Prof. Barbarosoğlu, daha sonra üniversite senatosunu toplayarak konuya ilişkin bir toplantı düzenledi.

Haberin Devamı

Yrd. Doç. Dr. Esra Mungan’ın tutuklanmasına üniversite öğrencilerinin de tepkisi vardı. Yaklaşık 700 kişilik öğrenci grubu, dün saat 11.00 sıralarında Uçaksavar Kampusu’nda yürüyüş düzenledi ardından Mungan için düzenlenen barış forumuna katıldı. Öğrenciler ve akademisyenler forumda söz alarak ‘Hocama dokunma’ mesajı verdi.

Doçenti için başsavcıda

MUNGAN: SÖZÜMÜZÜN ARKASINDAYIZ

Yrd. Doç. Dr. Esra Mungan, barış forumuna mesaj göndererek Boğaziçililere teşekkür etti. Mungan’ın mesajı şöyle: “Tüm yıldırmalara ve baskılara rağmen barış arzulayan bizler sözümüzün arkasında durmaya devam ediyoruz. Bizler ve barış etrafında kenetlenmiş herkes ve hepimiz insan haklarına saygılı, kendi hukukuna ve uymakla yükümlü olduğu evrensel hukuk ilkelerine bağlı, tam demokratik, bağımsız, eşitlikten ve özgürlükten yana, kimsenin kimseyi ezmediği, çeşitlilik içinde birlikte bir yaşamın olduğu bir Türkiye için mücadelemiz yılmadan devam edecektir.”

İFADEYE KELEPÇE

AKADEMİSYENLERİN tutuklanmasına CHP Sözcüsü Selin Sayek Böke’den tepki geldi: “İfade özgürlüğüne vurulmuş olan yeni bir kelepçedir. Birbirimizin düşüncelerine ortak olmak zorunda değiliz ama birbirimizin sözlerinin özgürlüğüne ortak olmak zorundayız. İnsanları bir şey söylemedikleri için tutuklamak totaliter tek adam rejimlerinde görülüyor.”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!