Dizideki ölüm ilanı gerçek oldu

Güncelleme Tarihi:

Dizideki ölüm ilanı gerçek oldu
Oluşturulma Tarihi: Haziran 27, 2007 14:23

İZMİR'de boşandığı Palermo film ve müzik eserleri firmasının sahibi işadamı Mustafa Ellik'in, manevi dayısı olduğunu söyleyen E.A. tarafından otomobilde tabancayla vurulan, tedavisinin ardından ABD'ye yerleşen Gençlik ve Spor İl Eski Müdürü Bahri Vreskala'nın jimnastik antrenörü kızı Ebru Vreskala'ya, 33'üncü yaş gününde ölüm ilanı verildi. İzmir'de aileyi tanıyan herkeste önce üzüntü ardından merak yaratan ilan olayının, son günlerde izleyicilerini ekrana bağlayan bir diziden esinlenerek gerçekleştirilmiş olabileceği belirtildi. Ünlü oyuncu Gamze Özçelik'le, sevgilisi Uğur Pektaş'ın oynadığı dizinin sezon finalinden önceki bölümünde, senaryo gereği, bir mafya babası, aralarında önceye dayalı husumet bulunan “Komiser Murat” rolündeki Uğur Pektaş'la ilgili yaşadığı halde ölüm ilanı vermişti.

Haberin Devamı

Vreskala'nın öldüğüyle ilgili Ege Bölgesi'nde yayınlanan bir gazeteye verilen vefat ilanı, ailesinde şaşkınlık yarattı. Asılsız ilan, Ebru Vreskala'dan gizlenirken, Bahri Vreskala, “Böyle şaka olmaz. Ciddi bir oyun ortada, Araştırıp peşini bırakmayacağım. İlanı veren hakkında davacı olacağım” dedi.

14 Ekim 2005'te, saat 12.45'da Alsancak semti 1450 Sokak 10 numara önünde meydana gelen olayda, Gençlik ve  Spor Eski İl Müdürü Bahri Vreskala, ‘Action GYM’ adlı spor merkezinin sahibi kızı 33 yaşındaki Ebru Vreskala'yı işyerine bırakmak için 35 ABV 53 plakalı Nissan Almera marka otomobille yola çıkmıştı. Sağ ön koltukta oturan cimnastik antrenörü Ebru Vreskala, işyerinin yakınındaki sokağa geldiklerinde, 20-25 yaşlarında bir erkeğin tabancalı saldırısına uğramıştı. Belindeki tabancayı çıkartan saldırgan, Ebru Vreskala'ya tek el ateş ettikten sonra kayıplara karışmıştı. Kızının uğradığı saldırıda yaralandığını gören Bahri Vreskala, hızla yoluna devam edip Alsancak Özel Ege Sağlık Hastanesi'ne gitmişti. Acil servisteki müdahalede kurşunun, genç kadının sağ el bileğinden girdikten sonra sağ bacağına ardından da karnından girip kalçasının sol tarafından çıkıp koltuğa saplandığı belirlenmişti.

Haberin Devamı

Zanlı E.A., avukatı Umut Köroğlu'yla birlikte 14 gün sonra polise teslim olmuştu. Gözaltına alınıp tutuklanan E.A., Mustafa Ellik'in, manevi dayısı olduğunu söyleyip, kendisine yapılanlara kızdığını, Ebru Vreskala'nın aldattığı için vurduğunu söylemişti. Nöbetçi mahkeme tarafından tutuklanan E.A., İzmir 9'uncu Ağır Ceza Mahkemesi'nde, ‘kasten adam öldürmeye tam teşebbüs’ suçundan 10 yıl hapis cezası istemiyle yargılandığı dava da, 3 yıl hapis cezasına çarptırılmış, cezaevinde yattığı süre gözönüne alınıp tahliye edilmişti. Bu dosya, temyiz için Yargıtay'a gönderilirken, E.A., başka karıştığı suçlardan tutuklanıp cezaevine konuldu. Bu süreçte, polis tarafından gözaltına alınan Mustafa Ellik de zanlı E.A.'nın manevi yeğeni olduğunu kabul ederek, zaman zaman haksız davranışlarından dolayı Ebru'yu vuracağını söylediğini, inanmadığını, kendisinin olayla ilgili bağlantısı olmadığını, azmettirmesi gibi bir durumunda söz konusu olmadığını söylemişti. Mustafa Ellik, ifadesinin ardından savcı tarafından serbest bırakılmıştı.

Haberin Devamı

DÜĞÜNLERİ DİLLERE DESTANDI

2002 yılında, dönemin Konak Eski Belediye Başkanı Erdal İzgi'nin kıydığı, İzmir Eski Valisi Kutlu Aktaş ve Devlet Eski Bakanı Işılay Saygın'ın nikah şahitliğinde dünyaevine giren Mustafa Ellik ve Ebru Vreskala, bu olayın yaşandığı sırada, birbirlerine karşılıklı boşanma davası açmıştı. Mustafa Ellik, 3 yıl evli kaldığı, eşinin kendisini Çeşme Altınyunus Oteli'nin eski Genel Müdürü S.T.I. ile aldattığını ve otel odasında uygunsuz bir halde yakaladığını ileri sürüp 500 bin YTL maddi, manevi tazminat ve boşanma davası açtı. Ebru Vreskala da, avukatı aracılığıyla 500 bin YTL maddi, 500 bin YTL'si manevi olmak üzere 1 milyon YTL'lik tazminat ve karşı boşanma davası açtı. Karşıyaka Birinci Aile Mahkemesi'nde görülen dava da, taraflar, birbirlerine karşı açtıkları tazminat ve boşanma davaların feragat ettiklerine dair dilekçe sunarken, hakim, çiftin ‘şiddetli geçimsizlik’ nedeniyle boşanmalarına karar verdi.

Haberin Devamı

DOĞUM GÜNÜNDE ÖLÜM İLANI

Yaşanan tüm bu olayların ardından Ebru Vreskala, ABD'ye yerleşirken, 33'üncü yaşını kutlayacağı bugün, Ege Bölgesi'nde yayınlanan gazetede vefat ilanı verildi. Dün, öğlen saatlerinde, gazeteye gelen, adının M.B. olduğunu söyleyen, sadece ücret ödeyip, vergi T.C. kimlik numarası vermeyip yanlış olduğu tahmin edilen İstanbul'da bir adres gösteren kişi tarafından verildiği öğrenilen ve gazetenin 30'uncu sayfasında yayınlanan asılsız ilanda, ‘Ebru Vreskala, hakkın rahmetine kavuşmuştur. Cenazesi 27 Temmuz 2007 günü, Alsancak Hocazade Camisi'nden kaldırılacaktır’ denildi. Ailesi tarafından verilmiş gibi gösterilen ilan, başta Vreskala'nın anne, babası olmak üzere tanıyanlarına büyük şaşkınlık yarattı. Ailenin yakınları, taziyede bulunmak üzere Vreskala ailesini telefon yağmuruna tutarken, gerçek bir süre sonra ortaya çıktı.

Haberin Devamı

PEŞİNİ BIRAKMAYACAĞIM

Kızının bugün doğum günü olduğunu söyleyen, kim tarafından ne amaçla böyle bir ilanın verildiğini bilmediğini dile getiren Gençlik ve Spor İl Eski Müdürü, geçmiş dönemlerde de Büyükşehir Belediye Başkan Adayı olan Bahri Vreskala, “Kızımla sabah saatlerinde konuştuk. Doğum gününü kutladık. Daha sonra birbiri ardına telefonlar gelmeye başladı. Yakınlarım, taziyede bulunmak için aradı. Ben önce şok oldum, daha sonra gazeteyi alınca ilanı gördüm” dedi. Olayı kızından gizlediğini vurgulayan Bahri Vreskala, “Böyle şaka olmaz. Ciddi bir oyun ortada. Tehdit bile kabul edilebilir. Araştırıp peşini bırakmayacağım. İlanı veren hakkında davacı olacağım” diye konuştu.

Haberin Devamı

EMNİYET ŞİKAYET BEKLİYOR

Emniyet yetkilileri, ailenin savcılığa suç duyurusunda bulunmasının ardından ilanı veren kişinin yakalanması için çalışmalara başlanacağını kaydetti. Şakanın haricinde aileye yönelik hakaret ve tehditin kabul edilebileceğini bildiren emniyet yetkilileri, gazetenin güvenlik kameraları ve ilanın alımı sırasındaki resmi belgelerin de inceleneceğini belirtti.

DİZİDEN Mİ ETKİLENDİLER

İzmir'de aileyi tanıyan herkeste önce üzüntü ardından merak yaratan ilan olayının, son günlerde izleyicilerini ekrana bağlayan ‘Arka Sokaklar’ dizisinden esinlenerek gerçekleştirilmiş olabileceği de ileri sürüldü. Ünlü oyuncu Gamze Özçelik'le, sevgilisi Uğur Pektaş'ın oynadığı dizinin sezon finalinden önceki bölümünde, senaryo gereği, bir mafya babası, aralarında önceye dayalı husumet bulunan “Komiser Murat” rolündeki Uğur Pektaş'la ilgili yaşadığı halde ölüm ilanı vermişti. Vreskala'yla ilgili ölüm ilanını veren kişi veya kişilerin de bu diziden etkilenip etkilenmediği merak konusu oldu.

Öte yandan, Vreskala'nın boşandığı eşi Mustafa Ellik'e ulaşılamadı.

CAMİDE KOMEDİ

Ege Bölgesi'nde yayınlanan bir gazetede Gençlik ve Spor İl Eski Müdürü Bahri Vreskala'nın cimnastik antrenörü kızı Ebru Vreskala'nın ölümüyle ilgili asılsız ilanı görüp Alsancak Hocazade Camisi'ne giden onlarca kişi, şaşkına döndü. İlanın gerçek olmadığını, ölenin yakınları ve tabutunu göremeyince anlayan Vreskala ailesinin tanıdıkları, ortaya çıkan duruma hem üzüldü hem de tepki gösterdi. Cenaze töreni için camiye gelen kentin tanınmış isimlerinden Altay Spor Kulübü Başkanı Nafiz Zorlu, Altay Spor Kulübü yöneticisi Celal Kitler, kuyumcu Cem İlkan, Milli Olimpiyat Komitesi İzmir Temsilcisi Baydo Baykal ve işadamı Levent Tanık, hayatlarında ilk defa böyle bir olayla karşılaştıklarını, bunun bir insanlık suçu olduğunu, affedilmesinin mümkün olmadığını dile getirdi, aileye telefonla ulaşamadıkları için gerçeği camiye gelince öğrendiklerini söyledi. Bu arada, cami avlusuna, Vreskala'nın ölümüyle ilgili Ege Orman Vakfı ve Türk Eğitim Vakfı'nın bağış yapılmak üzere çelenk getirdiği de gözlendi.

EBRU, ÇOK ÜZÜLMÜŞ

Yaşadıkları şoku atlatınca, cami avlusundan telefonla konuştukları Gençlik ve Spor İl Eski Müdürü Bahri Vreskala'dan da ilanın asılsız olduğunu öğrenen arkadaşları, doğum gününde öldüğü ilanı verilen ABD'de yaşayan Ebru Vreskala'nın da durumdan haberdar edildiğini, olaya çok üzüldüğünü, yapanın bulunmasını istediğini söylediğini dile getirdi. Cenazenin olmadığını gören vatandaşlardan bazıları gülerek bazıları da sinirli şekilde camiden ayrıldı. Cami imamı da, Ebru Vreskala'nın cenaze töreni için kendisine herhangi bir başvuru olmadığını söyledi.

ESKİ EŞ: İLANDAN HABERİM YOK

Öldü diye gazeteye ilan verilen Ebru Vreskala'nın boşandığı eski eşi Mustafa Ellik'e DHA muhabirine telefonla yaptığı açıklamada, “Verilen ilandan haberim yok. Bana da çok sayıda başsağlığı telefonu geldi. Onun bugün doğum günü olması lazım. Ebru ölmemiş mi? Ben yeni bir yuva kurdum. Çok mutluyum. Eski defteri çoktan kapattım. Olayların ardından ben Ebru'nun peşini bıraktım. Eşim de ilanı gazetede görünce fenalaştı. Bu ilanı verenlerin Allah belasını versin. Bunu yapanları kınıyorum. Ölmediğine bir bakıma sevindim” dedi.

                                                   

Dizideki ölüm ilanı gerçek oldu

 

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!