'Diyarbekir'den vazgeçmeyiz'

Güncelleme Tarihi:

Diyarbekirden vazgeçmeyiz
Oluşturulma Tarihi: Mart 31, 2016 21:34

Yoğun çatışma ve sokağa çıkma yasağının ardından yeniden yapılanma çalışmalarına başlanan Diyarbakır Sur’da 3 bakan incelemelerde bulundu.

Haberin Devamı

Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz, Çevre ve Şehircilik Bakanı Fatma Güldemet Sarı ile Kültür ve Turizm Bakanı Mahir Ünal, bölgede yapılacaklarla ilgili bilgiler verdi.

Bakanlar, dün Diyarbakır Valiliği’nde basın toplantısı düzenledi. Sur için 14 milyon liraya yakın bir kaynağın sosyal projelere harcandığını anlatan Yılmaz, “Toplum yararına çalışma programını devreye sokarak Silopi’de 1200 kişiye, Cizre’de 2 bin gencimize, Diyarbakır Sur’da 3 bin gence geçici iş imkânı sağlandı. Kadınlara dönük mikrokredi anlamında bazı çalışmalarımız var. Sur hepimizindir, Sur bütün insanlığın mirasıdır” dedi.

Bakan Ünal ise devletin, milletin ta kendisi olduğunu belirterek, “Birileri, maalesef ideolojik angajmanları ve talimatla hareket etseler de; yalanı ve iftirayı ısrarla bir propaganda biçimine dönüştürseler de biz Diyarbekir’den vazgeçmeyiz. Çünkü o 5 bin yıllık kadim gelenek. Bizim için Sur-i Sultani ne ise Diyarbakır surları da odur” diye konuştu. Bakan Fatma Güldemet Sarı, Sur ve Yüksekova’da çalışmaların tamamlandığını, aynı çalışmaların pazartesi günü İdil’de başlayacağını belirterek, “Çalışmayı öncelikle operasyonların bittiği, terörden temizlenen 6 mahallede başlamak suretiyle gerçekleştireceğiz. Vatandaşlarımız kesinlikle mağdur edilmeyecek. Şu anda Sur’da yapılan genel anlamda yatırım 124 milyon TL” dedi.               

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!