Diyarbakır'daki ve İzmir'deki patlayıcıların benzerliği

Güncelleme Tarihi:

Diyarbakırdaki ve İzmirdeki patlayıcıların benzerliği
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 10, 2010 16:00

DİYARBAKIR'ın Ergani İlçesi'nde bir aracın LPG tankı içerisinde ele geçirilen 90 kilogram patlayıcı ile İzmir'in Buca İlçesi'nde bir otomobilin LPG tankının içerisine gizlenen bombanın benzerliği dikkat çekti. İzmir'deki operasyonun ardından kayıplara karışan ve düzeneği hazırladığı belirlenen H.K.'nin, Diyarbakır'daki patlayıcıyla bağlantısının da araştırıldığı kaydedildi.

İzmir Emniyeti Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, MİT desteğiyle yaptığı takip sonucu, Güneydoğu'dan kente getirilen bir otomobille bombalı eylem yapılacağı bilgisini edinmişti. Geçen Haziran ayında harekete geçen ekipler, eldeki bilgiler doğrultusunda ve takibin ardından operasyon için düğmeye bastı. Operasyon kapsamında, Buca İlçesi Kaynaklar Mevkisi'ndeki bir restoranın otoparkına park edilen Toyota marka otomobilin bagajındaki LPG tankı içinde, amonyum nitrat, RDX karışımı 50 kilogram patlayıcı ele geçirildi.
Patlayıcı, 6 saatlik özenli çalışma sonucu etkisiz hale getirilirken, çeşitli adreslere yapılan baskınlarda, aralarında BDP Buca İlçe Başkanı A.K.'nin de bulunduğu 3 kişi gözaltına alındı. Şüphelilerden A.K., tutuklanırken, diğerleri serbest bırakıldı.

Genişletilerek sürdürülen soruşturmada, A.K.'nin, terör örgütünün kamplarında 11 yıldır faaliyet gösteren oğlu H.K.'nin, düzeneğini hazırladığı bombalı aracı kente getirdiği, operasyon yapılınca izini kaybettirdiği belirlendi. H.K., her yerde aranırken, üç gün önce, Diyarbakır'ın Ergani İlçesi'nde, bir otomobilde, LPG tankı içine yerleştirilen 90 kilogram ağırlığında patlayıcı ele geçirildi.

HEM İZMİR HEM DİYARBAKIR'DA GÖREV ALDI

İzmir ve Diyarbakır'da aynı düzenekte ele geçirilen patlayıcıların benzerliği dikkat çekerken, gözler, firari konumdaki H.K.'ye çevrildi. Bombacı H.K.'nin, Diyarbakır'daki patlayıcıyla da ilgisi olabileceği, soruşturmanın sürdüğü açıklandı.

Bu arada, İzmir'deki patlayıcının ele geçirilmesi ve imha edilmesi olayında Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü'nde görevli bir polis memurunun tayininin Diyarbakır'a çıktığı, Ergani İlçesi'nde aynı tipte ele geçirilen bombanın etkisiz hale getirilmesinde tecrübelerinden yararlanıldığı öğrenildi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!