Diyarbakır'da uyuşturucu ve silah operasyonu

Güncelleme Tarihi:

Diyarbakırda uyuşturucu ve silah operasyonu
Oluşturulma Tarihi: Mart 08, 2007 12:07

Diyarbakır'da düzenlenen 3 operasyonda değişik çap ve markada 11 ruhsatsız tabanca ile esrar, kokain ve ecstacy hap ele geçirildi. Operasyonlarda gözaltına alınan 9 kişiden 8'i tutuklandı.

Haberin Devamı

Diyarbakır Emniyet Müdürlüğü, Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, silah kaçakçılığı ve ticareti yapan, ayrıca çevre illerden ve yurt dışından temin edilen silahları Diyarbakır'da pazarlayan suç organizasyonlarına yönelik operasyon düzenledi.

Operasyonda değişik markalarda 11 ruhsatsız tabanca ve bu tabancalara ait 11 şarjör ele geçirildi. Gözaltına alınan 3 kişi sevk edildikleri adli mercilerce tutuklandı.

Diyarbakır'dan İstanbul'a esrar götürüleceği ihbarını alan Narkotik Suçlar Büro Amirliği görevlilerinin düzenlediği operasyonda, Sento Caddesi üzerindeki bir seyahat firmasından bilet alarak İstanbul'a giden bir yolcu otobüsüne binme hazırlığı yapan 2 kişi gözaltına alındı. Şahıslara ait olduğu belirtilen bir valizde yapılan aramada 5 kilo 290 gram esrar ele geçirildi.

Haberin Devamı

Gözaltına alınan 2 kişi “toplu halde uyuşturucu esrar maddesi ticareti yapmak, bu amaçla bulundurmak ve kullanmak” suçundan sevk edildikleri adli mercilerce tutuklandı.

Narkotik Suçlar Büro Amirliği ekiplerinin düzenlenen başka bir operasyonda da 78 gram kokain ile 192 adet ecstacy hap ele geçirildi, 4 kişi gözaltına alındı.

Adli mercilere sevk edilen 4 kişiden 3'ü tutuklandı, 1 kişi ise tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.

 

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!