Diyarbakır'da karayolunda can pazarı

Güncelleme Tarihi:

Diyarbakırda karayolunda can pazarı
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 28, 2010 12:38

DİYARBAKIR'ın Hilvan İlçesi yakınlarında, kamyonun başka bir kamyona arkasından çarpması sonucu meydana gelen kazada 5 kişi yaralandı, kazanın ardından karayolu üzerinde tam bir can pazarı yaşandı. Seminerden dönen ögretmenler, kazada yaralananlara ilk müdahaleyi yaparken zor anlar yaşadı.

KAZADAN FOTOĞRAFLAR

Kaza, saat 01.00 sıralarında Diyarbakır- Şanlıurfa karayolunun Hilvan İlçesi yakınlarında meydana geldi. Adana'dan kamyonuna yüklediği domatesleri Diyarbakır'daki sebze ve meyve haline götüren Kasım Bilgiç, 49 yaşındaki Sabiha Akdağ ile çocukları 19 yaşındaki Şeyhmus Akdağ ile 9 yaşındaki Ayhan Akdağ'ı da yoldan, kent merkezine götürmek için aracına aldı. Bilgiç, yönetimindeki kamyonla hale yetişmek için aşırı hız yapınca, önünde seyreden Ahmet Malkım yönetimindeki çimento yüklü kamyona arkadan çarptı. Çarpmanın etkisiyle çimento yüklü kamyon yoldan savrularak yan yatarken, domates yüklü kamyon ise takla attıktan sonra yan durdu. Kazada, domates yüklü kamyonun şoförü Kasım Bilgiç camdan fırlayarak karayoluna dökülen domateslerin arasına düşerken, aracındaki kadın ve 2 çocuğu ile çimento yüklü kamyonun şoförü Ahmet Malkım ise sıkışıp kaldı.     

ÖĞRETMENLER YARDIMA KOŞTU

Şanlıurfa- Diyarbakır karayolu kaza nedeniyle trafiğe kapanırken, yaralıların yardımına Kıbrıs'taki bir seminerden otobüsle Diyarbakır ve Mardin'e dönen öğretmenler yetişti. Otobüsü durdurduktan sonra kaza yerine koşan öğretmenler, ilk olarak domates yüklü kamyonda bulunan Sabiha Akdağ ile çocukları Şeyhmus Akdağ ile Ayhan Akdağ'ı çıkararak yola yatırdı. Öğretmenler, çimento yüklü kamyonda sıkışan şoför Ahmet Malkım'ı ise tüm çabalarına rağmen çıkaramadı. Rehber öğretmenler, Malkım'ın bilincini yitirmemesi için sürekli kendisiyle konuşurken, öğretmenlerle birlikte kazaya müdahale eden Diyarbakır Milli Eğitim Müdürü Zülfü Toman ile yardımcısı Metin Direk de jandarma ile 112 acil servisi arayarak kazayla ilgili bilgi verip yardım istedi.

Kazada ayakları kırılan ve acı içinde kıvranarak annesini isteyen minik Ayhan'ı da sakinleştirme görevi de yine öğretmenlere düştü. Minik Ayhan'la sürekli konuşan öğretmenler, “Korkma biz öğretmeniz. Bir şeyin yok, annen de iyi. Ambulans geliyor” dedi. Ayhan'ın “Öğretmenim ayağım çok acıyor, kurtarın beni” feryatları karşısında yürekleri parçalanan öğretmenler, çimento tozuyla yüzü beyaza dönen ve ayakları sürekli kanayan çocuğun başından ambulanslar gelinceye kadar bir an olsun başından ayrılmadı. Öğretmenlerin çağrısı üzerine 15 dakika sonra kaza yerine gelen ambulanslar caddedeki yaralılara ilk müdahaleyi yaparken, öğretmenler yaralıların ambulanslara taşınmasına da yardım etti.

Öğretmenler sedyelerle yerdeki yaralıları ambulanslara taşırken, çimento kamyonunda sıkışan şoför Ahmet Malkım'ın çıkarılması için çağırdıkları itfaiye ekibinde kesici alet bulunmamasına sert tepki gösterdi. Öğretmenler, “İtfaiyeyi şoförü kurtarması için çağırdık, araçta kesici alet yok. Ne biçim itfaiye ekibi” dedi. Karayolunda duran bazı kamyonlarda bulunan kesici aletlerle yaklaşık yarım saatlik uğraştan sonra araçtan çıkarılan Ahmet Malkım da ambulansla hastaneye kaldırılırken karayolu ancak bir saat sonra ulaşıma açılabildi. Kadın öğretmenler yapılan çalışmalar sırasında gözyaşlarını tutamadı.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!