Diyarbakır'da kaçak sigara operasyonu

Güncelleme Tarihi:

Diyarbakırda kaçak sigara operasyonu
Oluşturulma Tarihi: Mart 13, 2009 12:37

Diyarbakır Emniyet Müdürlüğünce düzenlenen eş zamanlı operasyonlarda 900 karton gümrük kaçağı sigara, bir uzun namlulu silah ve bir tabanca ele geçirildi. Operasyonlarda 29 kişi gözaltına alındı.

Sınır illerinden yasa dışı yöntemlerle soktukları gümrük kaçağı sigaraları Diyarbakır'a ve buradan da batı illerine gönderileceği duyumunu alan Diyarbakır Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerince, 10 Mart 2009 tarihinde Diyarbakır, Van, Şırnak ve Bitlis'te eş zamanlı operasyonlar düzenlendi.

Operasyonda 900 karton gümrük kaçağı sigara, bir uzun namlulu silah, bir tabanca, kaçakçılık faaliyetleri ile ilgili notlar, havale dekontları ve ajandanın ele geçirildiği belirtilen açıklamada, “Diyarbakır, Van, Şırnak ve Bitlis'te 10 Mart günü yapılan eş zamanlı operasyonda Diyarbakır'da aralarında örgüt liderlerinin de bulunduğu 23, Van'da 4, Şırnak'ta da 2 şahıs olmak üzere toplam 29 şahıs yakalanarak gözaltına alındı” denildi.

Açıklamada, gözaltına alınan kişilerin emniyet müdürlüğündeki sorgulamalarının ardından “Suç işlemek amacıyla örgüt kurmak, örgüt faaliyetleri kapsamında toplu halde uluslararası gümrük kaçakçılığı yapmak, 5607 ve 6136 sayılı kanunlara muhalefet etmek” suçlarından Diyarbakır Cumhuriyet Savcılığına sevk edildiği bildirildi.

Son 9 ay içerisinde kaçakçılara yönelik 21 ayrı operasyonun düzenlendiğine de değinilen açıklamada, şöyle denildi:

“Gümrük kaçağı sigaraları Diyarbakır'a ve Batı illerine naklederek pazarlayan şahıslara yönelik son 9 ayda, 'Şafak' kod adı ile planlı bir çalışma yapıldı. Eş zamanlı çalışmalar kapsamında C.B. ve A.A. liderliğinde faaliyet yürüten kaçakçılık örgütüne yönelik yapılan 21 ayrı operasyonda, 40 şahıs hakkında Kaçakçılıkla Mücadele Kanunu'na muhalefet suçundan soruşturma başlatıldı. Bu operasyonlarda piyasa değeri yaklaşık 5 milyon TL olan toplam 422 bin 266 paket gümrük kaçağı sigara ve kaçakçılık olaylarında kullanılan zulalı 16 adet araca el konulmuştur.”
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!