Diyarbakır'da erken nevruz için soruşturma

Güncelleme Tarihi:

Diyarbakırda erken nevruz için soruşturma
Oluşturulma Tarihi: Mart 19, 2012 12:21

DİYARBAKIR Cumhuriyet Başsavcılığı BDP’nin düzenlediği ve olayların çıktığı izinsiz nevruz kutlamalarıyla ilgili soruşturma başlattı.

Haberin Devamı

BDP’nin 18 Mart günü nevruzu İstanbul ve Diyarbakır’da kutlayacağı açıklaması ardından İçişleri Bakanlığı genelge yayımlayarak, nevruzun 21 Mart’ta kutlanabileceğini bildirdi. Diyarbakır Valiliği de kentte 18 Mart günü nevruz kutlamalarını yasaklayarak kutlamalara için verilmeyeceğini açıkladı. Yasaklamaya rağmen dün sabah nevruz kutlamaların için BDP il binası önünde toplanmalar başladı. Aralarında BDP Genel Başkanı Selahattin Demirtaş’ın da bulunduğu milletvekili ve belediye başkanları parti otobüsüyle nevruz alanına giderken, polisle göstericiler arasında olaylar çıktı.

Nevruz alanında GSM şirketlerine ait 10 araç göstericiler tarafından ateşe verilerek yakıldı. Olaylarda 6 polis hafif yaralanırken, 2 işyeri göstericiler tarafından yağmalandı. Polis, 9 göstericiyi gözaltına alırken, bir araçta av tüfeği ele geçirildi. Ayrıca, kullanılmaya hazır çok sayıda el yapımı patlayıcı ve molotof kokteyli bulundu.

Haberin Devamı

Diyarbakır’da olaylı geçen nevruz ardından Cumhuriyet Başsavcılığı, kutlamalarla ilgili soruşturma başlattı. Soruşturma kapsamında olaylar ve etkinlikler sırasında çekilen görüntüler ve fotoğrafların incelenmesi sürdürülüyor.

İçişleri Bakanlığı’nın izin vermemesine rağmen, BDP’nin daha önce açıkladığı programı göre, yarın Ankara, Antalya, Batman, Bitlis, Bursa, Elazığ, Erzincan, Erzurum, Eskişehir, Iğdır, Kırklareli, Kırşehir, Kocaeli, Mersin, Osmaniye, Sakarya, Siirt, Van, Yalova’nın da bulunduğu iller ve ilçelerde kutlamalar yapılacağı belirtildi. Bu illerdeki güvenlik güçleri uyarıldı.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!