Diyarbakır'da bin ev arandı

Güncelleme Tarihi:

Diyarbakırda bin ev arandı
Oluşturulma Tarihi: Ocak 30, 2001 00:00


Diyarbakır'da, Emniyet Müdürü Gaffar Okkan ile 5 polis memurunun şehit edilmesi saldırısını gerçekleştirenlerin yakalanması amacıyla başlatılan operasyonlar aralıksız sürüyor.

Operasyonlar, saldırının hemen ardından İçişleri Bakanı Sadettin Tantan ve Emniyet Genel Müdürü Turan Genç ile birlikte Diyarbakır'a gelen Emniyet Genel Müdür Yardımcısı Ramazan Er tarafından bizzat yönetilirken, saldırıdan bu yana gerçekleştirilen operasyonlarda binin üzerinde evde arama yapıldığı öğrenildi.

Terörle Mücadele Şubesi'nde görevli 7 ayrı ekip, bugün Şehitlik Semti'nde bazı evlere operasyon yaptı. Operasyonlarda, ismi açıklanmayan bir kişi gözaltına alındı. Bağlar ve Suriçi beldelerinde de güvenlik güçleri çok sayıda evi aradı.

Operasyonlarda bugüne kadar gözaltına alınanların sayısının 500'ü aştığı, olayla bağlantısı bulunmadığı belirlenenlerin serbest bırakıldığı belirtildi. Ayrıca gelen ihbarlar doğrultusunda Ergani, Bismil ve Silvan ilçelerinde de operasyonların yapıldığı öğrenildi.

Tepkiler sürüyor

Diyarbakırlı vatandaşların, Emniyet Müdürü Okkan ile 5 polisin şehit edilmesine tepkileri sürüyor. Vatandaşlar, olaydan sonra araçlarının camlarına yapıştırdıkları şehitlerin fotoğrafları ile bazı sokaklara astıkları siyah bayrakları da henüz indirmedi. Emniyet Müdürlüğü'nün Kasaplar durağındaki binasında açılan taziye defterine vatandaşlar, yazdıkları yazılarla nefretlerini dile getiriyorlar. Diyarbakır'daki bazı yerel gazeteler de, şehit Emniyet Müdürü Okkan'ın büyük boy posterlerini ek olarak dağıtırken, vatandaşların da bu posterleri ev ve işyerlerine astıkları gözlendi. Şehitler için yarın Valilik tarafından Ulu Camii'nde bir mevlit okutulacak. (aa)


Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!