Diyarbakır'da 2 ton esrar ele geçirildi

Güncelleme Tarihi:

Diyarbakırda 2 ton esrar ele geçirildi
Oluşturulma Tarihi: Eylül 24, 2013 12:37

Diyarbakır'ın Lice İlçesi’ne bağlı bazı köylerde İl Jandarma Komutanlığı’nın yönetiminde hava destekli uyuşturucu operasyonu başlatıldı. Şimdiye kadar 2 ton esrar ele geçirilen polis ve Jandarma Özel Harekat timlerinin de katıldığı operasyona, İnsansız Hava Aracı (İHA) ile helikopterler de destek verdi.

Haberin Devamı

Diyarbakır Valiliği, Cumhuriyet Başsavcılığı’nca yürütülen terör amaçlı uyuşturucu ve uyarıcı madde kaçakçılığı soruşturması kapsamında İl Jandarma Komutanlığı’nın sevk ve idaresinde, Lice’ye bağlı Ortaç ve Yalaza köyleri kırsalında terör amaçlı uyuşturucu madde imal ve ticareti yapan kişilere yönelik olarak, bugün bir operasyon başlatıldığını açıkladı. Operasyona 24 Jandarma Özel Harekat ve Komando Timi ile 3 Polis Özel Harekat Timi tarafından oluşturulan güvenlik çemberi içerisinde, İl Jandarma Komutanlığı Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Şube Müdürlüğü ve adli Jandarma ekipleri katıldı. Operazsyona ayrıca İHA ve helikopterler de destek verdi.

2 TON ESRAR ELE GEÇTİ


Güvenlik güçlerinin sabah saatlerinde başlattığı operasyonda öğle saatlerine kadar yaklaşık 2 ton toz esrar ele geçirildiği ifade edildi. Yetkililer, operasyonların sürdüğünü ve ele eçen uyuşturucu miktarının dahada artabileceğini belirtti.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!