Van'daki Nevruz kutlamasında korku dolu an! Bir anda alev aldı

Güncelleme Tarihi:

Oluşturulma Tarihi: Mart 21, 2021 13:14

Van'daki Nevruz kutlamasında korku dolu anlar yaşandı. Nevruz ateşini yakmak isterken bir anda tutuşunca biri kadın 2 kişi alevlerin arasında kalıp yanma tehlikesi geçirdi. Diyarbakır ve Van'daki kutlamalar için alana gelenler HES kodları kontrol edildikten sonra alındı.

Haberin Devamı

VAN

Van Valiliği'nden alınan izinle HDP'nin düzenlediği Nevruz kutlaması, Van Kalesi'nin güneyinde bulunan Atatürk Kültür Parkı'nda yapıldı. Polisin geniş güvenlik önlemi aldığı alana gelenler, kurulan 2 güvenlik barikatından geçirilirken, ateşleri ölçülüp üst aramaları da yapıldı.

Vandaki Nevruz kutlamasında korku dolu an Bir anda alev aldı

Van'da Nevruz ateşi yakarken yanma tehlikesi geçirdiler

Nevruz kutlamasına Demokratik Bölgeler Partisi (DBP) Eş Genel Başkanı ve Diyarbakır Milletvekili Saliha Aydeniz ile HDP Van Milletvekili Sezai Temelli, bölge milletvekilleri de katıldı. Kutlamalar saat 09.00'da başladı. Kurulan güvenlik noktalarında görev yapan polis ekiplerinin, koronavirüs salgınına karşı tulum giyip, maske ve siperlik taktıkları görüldü. Kutlamalara katılanlar sanatçıların söylediği şarkılar eşliğinde halay çekti. Görevliler, kutlamaya katılanlara sık sık maske takmaları yönünde uyarılarda bulundu. 

Haberin Devamı

Kutlamalar saat 15.00'te sona ererken, polis dağılım sırasında geniş güvenlik önlemleri aldı, etkinlik sırasında da helikopterler güvenlik için bölgenin üzerinden uçtu.

NEVRUZ ATEŞİ YAKARKEN YANIYORLARDI

Alanda nevruz ateşinin yakılması sırasında 1 kadın ve 1 erkek alevlerin arasında kaldı. İki kişi olaydan yara almadan kurtuldu. Bu anlar çevredekiler tarafından cep telefonu ile görüntülendi.

Vandaki Nevruz kutlamasında korku dolu an Bir anda alev aldı

DİYARBAKIR

HDP'nin organize ettiği çeşitli siyasi parti ve sivil toplum kuruluşlarının yer aldığı nevruz kutlamaları Diyarbakır Valiliği'nin onayıyla merkez Bağlar ilçesindeki Nevruz Parkı'nda yapıldı. Geçen yıl pandemi nedeniyle kutlamayan Nevruz, bu yıl koronavirüs salgınına rağmen kutlandı.

Sabah saatlerinde kutlamaların yapıldığı Nevruz Parkı'na gelenler, polis ekiplerinin oluşturduğu 5 kontrol noktasında alana alındı. Ekipler, Nevruz Parkı'na gelenlere, Hayat Eve Sığar (HES) kodu sorgulaması yaptı. Nevruz kutlamaları nedeniyle bölgedeki birçok cadde trafiğe kapatılırken, alandaki güvenlik önlemleri kapsamında 5 bin polis görev aldı.

Haberin Devamı

Nevruz tertip komitesinde görevli ekipler, alanda kutlama yapanlara yönelik sık sık uyarı anonsları yaptı. Türkçe, Kürtçe ve Zazaca yapılan uyarı anonslarda, koronavirüs tedbirlerine uyulmaları istenildi.

Vandaki Nevruz kutlamasında korku dolu an Bir anda alev aldı

 

30'DAN FAZLA GÖZALTI

Nevruz kutlama alanında HDP'nin bayraklarının yanı sıra terör örgütü elebaşı Abdullah Öcalan'ın fotoğrafı ile terör örgütü PKK'yı simgeleyen bez parçaları, yasa dışı pankartlar yer aldı. Polis ekipleri, Nevruz tertip komitesi görevlilerinden alandaki yasa dışı pankart ve fotoğrafların toplatılmasını istedi. Sahnede, yasa dışı pankartların kaldırılmasına yönelik yapılan uyarı anonsları dikkate alınmadı.

Haberin Devamı

Öte yandan Nevruz alanında güvenlik önlemleri alan polis ekipleri, çeşitli suçlardan aranan 30'dan fazla kişinin gözaltına alındığını bildirdi.

Vandaki Nevruz kutlamasında korku dolu an Bir anda alev aldı

TUNCELİ

Tunceli'de bazı siyasi parti ile çeşitli sivil toplum kuruluşunun organizasyonuyla nevruz kutlandı. Seyit Rıza Meydanı'nda düzenlenen nevruz kutlamaları, HDP Tunceli Milletvekili Alican Önlü, Belediye Başkanı Fatih Mehmet Maçoğlu, Emek Partisi Genel Başkan Yardımcısı Selma Gürkan, sayıda sivil toplum örgütü ile siyasi parti temsilcisi ve vatandaşların katılımıyla nevruz ateş yakılıp, halay çekilerek kutlandı.

Vandaki Nevruz kutlamasında korku dolu an Bir anda alev aldı

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!