Diyarbakır’da Che Ankara’da Bonomo

Güncelleme Tarihi:

Diyarbakır’da Che Ankara’da Bonomo
Oluşturulma Tarihi: Nisan 24, 2012 00:00

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı büyük bir coşkuyla kutlandı. Törenlerde gösteriler yapan çocuklar, büyükler tarafından ayakta alkışlandı. Çocuklar Ankara’da Can Bonomo’nun şarkısı, Diyarbakır’da ise Che Guevera için yazılmış Hasta Siempre ile dans etti.

Haberin Devamı

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı, tüm yurtta ve KKTC’nin yanısıra, ABD’den Kırgızistan’a dünyanın birçok yerinde törenler ve çeşitli etkinliklerle kutlandı. Ankara 19 Mayıs Stadyumu’ndaki kutlamalarında tribünlerin büyük bölümü boş kaldı. Jandarma bandosu, bu yıl Eurovizyon Şarkı Yarışması’nda Türkiye’yi temsil edecek Can Bonomo’nun ‘Love Me Back’ şarkısını seslendirdi. Diyarbakır’da ise Atatürk Stadyumu’ndaki törende erkek öğrenciler, Küba devriminin efsane ismi Ernesto Che Guevera için yazılmış Hasta Siempre şarkısı eşliğinde dans etti.

YAŞITLARI 23 NİSAN'I KUTLARKEN ONLAR ÇALIŞTI / WEB TV

ÇOCUK BAYRAMI'NDA DA ÇALIŞTILAR / FOTO GALERİ

- Milli Eğitim Bakanı Ömer Dinçer, Ankara’da törende, “Çocuklarımıza sahip çıkmak, geleceğimize sahip çıkmaktır. Cumhuriyet’in 100’üncü yılı hedeflerine ulaşmak için, dünyanın en büyük ilk 10 ekonomisi arasına girecek sıçramayı gerçekleştirmek için sizlere güveniyoruz. Irkı, cinsiyeti, dili veya dini ne olursa olsun; bütün çocuklar ‘çocuk olma’ ortak paydasında birleşirler ve çocuk olmaktan doğan haklara sahip olarak doğarlar” dedi.

ANITKABİR DOLDU TAŞTI / FOTO GALERİ    

Haberin Devamı

KUTLAMALARDAN FOTOĞRAFLAR

- Ankara’da Anıtkabir’in karşısında bulunan 50 yıllık Alparslan İlköğretim Okulu’nun önümüzdeki yıldan itibaren İmam Hatip Lisesi’ne dönüştürüleceği haberlerine tepki gösteren öğrenci ve veliler, ellerinde Türk bayraklarıyla Anıtkabir’e yürüdü. Okullarının İmam Hatip Lisesi olmaması için imza toplayan velilere, CHP Grup Başkanvekili Emine Ülker Tarhan ile Ankara Milletvekili Levent Gök de destek verdi.

YURTTAN 23 NİSAN KUTLAMALARI / WEB TV 

23 NİSAN BULUŞMASINDAN FOTOĞRAFLAR

- Muğla’da Türk Yıldızları akrobasi timinin yaptığı gösteriye, vatandaşlar ve turistler yoğun ilgi gösterdi. Eğitim uçuşunda uçağı düşen Hava Pilot Yüzbaşı Ümit Özer’in şehit olması nedeniyle Türk Yıldızları Akrobasi Timi, gösteriyi 7 uçakla yaptı.

KARADENİZ'DE COŞKULU 23 NİSAN KUTLAMASI

- Antalya’da işitme, görme ve bedensel engelli çocuklar ve 60 anaokulunun öğrencileriyle birlikte sayıları 5 bine ulaşan İl Milli Eğitim Müdürlüğü Çocuk Korosu,
23 Nisan şarkıları seslendirdi.

- Bolu’da gösteriler sırasında 13 yaşındaki ilköğretim öğrencisi Hasan Gürsu babasıyla birlikte balon sattı. Şanlıurfa’da da 11 yaşındaki ilköğretim öğrencisi Yusuf Baran kutlamaların yapıldığı 11 Nisan Stadyumu’nda simit sattı.

- İstanbul Kağıthane’de Çağdaş Yaşam Eşref ve Sadullah Kıray Anaokulu öğrencileri okul öncesi eğitimin önemine farkındalık yaratmak için yıl boyunca yaptıkları çalışmaları Sapphire Çarşı’da sergiledi. Kağıthane Kaymakamı Akın Varıcıer tarafından açılan sergi öğrencilerin okul öncesi ne kadar yaratıcı olabileceklerini gözler önüne serdi.

Onların günü

23 Nisan tüm yurtta törenlerle kutlandı. İstanbul İnönü Stadı’ndaki gösterilere Down Sendromlu öğrenciler de katılıp vals yaptılar. Milli Eğitim Bakanı Ömer Dinçer ise Ankara’daki tören sonrası çocukları öperek kutladı. Dinçer, MEB’in internet sitesinden de görüntülü bir mesaj yayımladı. Mesaj, FATİH Projesi kapsamında tablet dağıtılan 5 ve 9’uncu sınıf öğrencilerinin bilgisayarlarına da gönderildi.

Büyük coşkuyla

23 Nisan nedeniyle dün Anıtkabir çocuklarla dolup taştı. Ellerinde bayraklarla Anıtkabir’i dolduran çocuklar cıvıl cıvıl sesleriyle Atatürk’ü selamladılar. Arama motoru Google da, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı logosuna taşıdı. Google’ın logosunda Türk bayrağının yanında öğretmen ve öğrenciler resmedildi. Konya’da bulunan Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu da 23 Nisan coşkusunu çocuklarla paylaşıp, şiir kompozisyon yarışmasında dereceye girenlere ödüllerini verdi.

MAKAMLARINI ÇOCUKLARA BIRAKTILAR / WEB TV

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!