Diyarbakır Belediye Başkanı hükümetten şikayetçi

Güncelleme Tarihi:

Diyarbakır Belediye Başkanı hükümetten şikayetçi
Oluşturulma Tarihi: Ocak 21, 2001 00:00



Naci SAPAN- Şeyhmus ÇAKAN/DİYARBAKIR, (DHA)

DİYARBAKIR Büyükşehir Belediye Başkanı HADEP´li Feridun Çelik, hükümetten beklediği desteği alamadıklarını söyledi. Belediyeyi 7 trilyon 783 milyar lira borçla devraldığını söyleyen Çelik, 3 trilyon 432 milyar 604 milyon 888 bin liralık borç ödediklerini anlattı.

Kentteki diğer HADEP´li başkanlarla birlikte bir edğerlendirme toplantısı yapan Feridun Çelik, Diyarbakır su arıtma tesisi için Alman Yatırım Bankası´ndan 55 milyon mark hibe aldıklarını söyledi. Belediye ve belediyeciliği kavrayıp, farklılıklarını hizmetleriyle hayata geçirmek için yoğun bir çaba harcadıklarını belirten Feridun Çelik, 15 yıldır hiçbir yerel yönetimin hizmet götürmediği mahalle ve sokakları 2.2 trilyon lira harcama ile asfaltladıklarını belirtti.

``MALİ DARBOĞAZ İÇİNDEYİZ''

Türkiye'deki diğer belediyeler gibi mali sıkıntı içinde olduklarını kaydeden Başkan Çelik, geçen yıl gelirlerini 1999 yılına göre yüzde 77 oranında artırarak 6 trilyon 787 milyar liraya çıkardıklarını söylyedi.

Gelirleriyle İller Bankası´ndan aydıkları payın personel fiderleri, SSK primine gittiğini anlatan, ``Mali darboğaz içindeyiz'' diyen Feridun Çelik, kentte 15 yıldır güvenlik gerekçesiyle kaldırılan çöp kutularını yeniden koyduklarını, sosyal ve kültürel faaliyetlere önem verdiklerini söyledi.

HİBE VE KREDİLER

Diyarbakır kanalizasyon çalışmaları için Avrupa Yatırım Bankası'ndan 27 milyon mark kredi aldıklarını kaydeden Çelik, atık su tesisi için Alman Yatırım Bankası´nın 55 milyon mark hibede bulunduğunu belirtti.

Alman Yatırım Bankası´nın, arıtma tesisi için yaptığı hibeden ayrı olarak araç gereç alımı için de 1 milyon 200 bin mark hibede bulunduğunu kaydeden Feridun Çelik, bununla da vidanjör başta olmak üzere bazı araçlar aldıklarını anlattı.

Başkan Çelik, Yenişehir ve Bağlar semtlerine kanalizasyon şebekesi kurulması için Avrupa Yatırım Bankası´ndan 30 milyon marklık kredi sağlandığını da sözlerine ekledi. Toplantıdan sonra Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Halk müziği ekibi konser verdi. HADEP´li belediye başkanları da Kürtçe türküler eşliğinde eğlenip halay çekti.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!