Diyanet'ten organ bağışı kampanyası

Güncelleme Tarihi:

Diyanetten organ bağışı kampanyası
Oluşturulma Tarihi: Haziran 28, 2001 00:00


Organ bağışı kampanyası başlatan Diyanet İşleri Başkanlığı, Temmuz ayı boyunca müftülüklerde organ bağışı kabul masaları kuracak. Yarın bütün camilerde organ bağışı hutbesi okunacak.

Akdeniz Üniversitesi'nden organ naklinde büyük başarı

Akdeniz Üniversitesi Organ Nakli Eğitim Araştırma ve Uygulama Merkezi, Türkiye'nin en başarılı organ nakli merkezi oldu. Türkiye'de son altı ayda 51 kadavradan 96 böbrek, 21 kalp, 41 karaciğer nakli gerçekleştirildi; A.Ü. Organ Nakli Eğitim Araştırma veUygulama Merkezi'nde ise son 6 ayda 44 böbrek, 5 karaciğer, 3 kalp nakli yapıldı.

Ulusal Organ ve Doku Nakli Koordinasyon Merkezi Sorumlusu Doktor Nalan Bora, son bir ayda ülke genelinde 6, Antalya'da ise üç kadavradan organ bağışı yapıldığını, bu rakamın da oldukça önem taşıdığını söyledi.

Bora, bir milyon kişiye düşen kadavradan organ bağışı oranı göz önüne alındığında Antalya'nın Avrupa standartlarını yakaladığını belirterek, şunları kaydetti:

''Kadavradan organ bağışı konusunda en ileri ülkeler Almanya ve İngiltere'dir. Bu oran İngiltere'de milyon kişide 14, Almanya'da 13, Yunanistan'da 4.5, Türkiye'de 0.7'dir. Antalya'da ise 14 olarak gerçekleşmiştir. Bu da çok önemli bir başarıdır.''

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!