Diyanet TV yaz Kur'an kursu 2020 canlı yayın frekans bilgileri ve ders programı

Güncelleme Tarihi:

Diyanet TV yaz Kuran kursu 2020 canlı yayın frekans bilgileri ve ders programı
Oluşturulma Tarihi: Haziran 29, 2020 11:30

Diyanet TV yaz Kur'an kursu 2020, Diyanet TV frekansı ve Youtube üzerinden yayınlanmaya başladı. Kayıt gerektirmeden Diyanet TV üzerinden yaz Kur'an kursu eğitimi verileceğini duyuran Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, ilk dersin 29 Haziran Pazartesi günü saat 10.30'da başlayacağını açıkladı. Diyanet TV yayın akışı içerisinde Kur'an öğreniyorum, Dinimi öğreniyorum ve Kur'an okuyorum olmak üzere hafta içi her gün 3 eğitimin olacağını duyuran Diyanet İşleri Başkanlığı, bu eğitimlerin tekrar yayınları ile Youtube üzerinden de takip edilebileceğini duyurdu. İşte, TRT Diyanet TV yaz Kur'an kursu canlı yayını ve ders programı hakkında detaylı bilgiler

Haberin Devamı

Diyanet İşleri Başkanlığı, Diyanet TV aracılığıyla yaz Kur'an kursu eğitimlerine online eğitimlerle devam edecek. Hafta içi her gün yayınlanacak dersler, Kur’an’ı Öğreniyorum saat 10.30’da, Dinimi Öğreniyorum saat 11.00’de, Kur’an Okuyorum ise saat 17.00’de olmak üzere 3 kuşak halinde ekrana gelecek. Dersleri takip edemeyen ya da tekrar izlemek isteyenler, Diyanet TV YouTube kanalından ilgili eğitim videolarına erişebilecek.

Diyanet TV yaz Kuran kursu 2020 canlı yayın frekans bilgileri ve ders programı

TRT DİYANET TV FREKANS BİLGİLERİ

Türksat 4A Kapsama: Batı, Frekans:11.958 MHz, Polarizasyon: Dikey (V), Sembol Oranı: 27.500, FEC: 5/6 

D-Smart: Kanal 104 
Digiturk: Kanal 68 
Tivibu: Kanal 49 
Teledünya: Kanal 43 

Haberin Devamı

TRT DİYANET TV YAZ KUR'AN KURSLARI EKRANI İÇİN TIKLAYINIZ

Canlı yayını aşağıdaki ekrandan takip edebilirsiniz.

“KİTAPLAR ÜCRETSİZ VERİLECEK”

Diyanet İşleri Başkanlığının, "diyanet.gov.tr" adresi üzerinden kayıt yaptıran öğrenciler, en yakın müftülüğe başvurmaları halinde ‘Yaz Kur’an Kursu’ kitaplarını ücretsiz olarak temin edebilecek. Bununla beraber ilgili linkte kitapların PDF formatına da ulaşılabilecek.

Çocuklara sahih dini bilginin aktarılmasında önemli bir imkan olan ‘Yaz Kur’an Kursları’nın sonunda sistemde kayıtlı öğrencilere isteğe bağlı olarak ‘EHYS’ üzerinden test usulü online değerlendirme yapılacak, başarılı olanlara e-başarı belgesi verilecek.

6 hafta devam edecek ‘Yaz Kur’an Kursları’ eğitim programı, Kur’an-ı Kerim okumayı öğrenmek isteyenler için "Kur’an Öğreniyorum", Kur’an-ı Kerim okumayı bilen bununla beraber okuyuşunu güzelleştirmek ve tecvit öğrenmek isteyenler için "Kur'an Okuyorum", itikat, ibadet, siyer ve ahlak derslerinden faydalanmak isteyenler için ise "Dinimi Öğreniyorum" başlıkları altında üç farklı dersten oluşuyor.

DİYANET TV YAZ KUR'AN KURSU İÇİN ALİ ERBAŞ'TAN AÇIKLAMA

Diyanet İşleri Başkanı Erbaş, sosyal medya hesaplarından yaptığı paylaşımla çocuklara ve gençlere bu programları takip etme çağrısında bulunarak, “Sevgili öğrenciler, kıymetli gençler bu sene yaz Kur’an kurslarında maalesef camilerimizin o neşe ve huzur dolu atmosferinden ve arkadaşlarınızdan uzak kalacaksınız. Ancak ister evde ister tatilde,  nerede olursanız olun yanınızda televizyon ya da internet varsa Diyanet TV’nin yaz Kur’an kursu eğitimlerine büyük bir zevkle katılabileceksiniz” dedi.

Haberin Devamı

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!