Diyanet: Siyasi gelişmelerin dışında kalmayı başarıyoruz

Güncelleme Tarihi:

Diyanet: Siyasi gelişmelerin dışında kalmayı başarıyoruz
Oluşturulma Tarihi: Haziran 09, 2007 13:01

DİYANET İşleri Başkanı Ali Bardakoğlu, Diyanet olarak siyasi gelişmelerin dışında kalmayı başardıklarını söyledi.Bartın’a gelen Diyanet İşleri Başkanı Ali Bardakoğlu, Bartın Valisi İsa Küçük’ü makamında ziyaret etti.

Bardakoğlu, önümüzdeki aylarda ibadete hazır olan 6 bin kadar camiye sözleşmeli kadro tahsis edeceklerini açıkladı. Bardakoğlu, Diyanet İşleri Başkanlığı ile ilgili bir kanunun meclisten geçmesi ile ilgili olarak, “Sevindirici bir olay, mecliste yurt dışı ile ilgili bir kanun görüşüldü. Bütün siyasi partiler hiç bir ayrım yapmaksızın ortaklaşa destek verdiler. Sayın Cumhurbaşkanımız hemen kanunu onayladı. Yani Türkiye'de, din ve diyanet konusu her türlü siyasi çekişmelerin dışında kalarak, ortak akılla çözülüyor. Bu da çok iyi bir nokta, din ve diyanet hepimizin ortak malıdır, bayrağımız gibi, vatanımız gibi. Dönem ne kadar sıcak gelişmelere gebe olursa olsun, biz diyanet olarak siyasi gelişmelerin dışında kalmayı başarıyoruz” dedi.

Bardakoğlu, bir gazetecinin “Sol partilere oy vermek günah mı?” sorusu üzerine, şu cevabı verdi:
“Siyaseti günah sevap ekseninde ele alamazsınız. Siyaset ayrı bir mecrada yürür, din ayrı bir mecrada yürür. Din siyasetin dışında olduğuna göre, siyasetin günah hesabı değerlendirilemez.”

Okullardaki mescitler üzerine sorulan soruya ise Bardakoğlu, “Okullarda mescit konusundaki tartışmaların tamamını yersiz ve gereksiz buluyorum. Hangi taraftan gelirse gelsin tamamı gereksiz, anlamsız ve zamansızdır. Lütfen taraflar bu konudaki tartışmaları sona erdirsin. Bu tartışmaların toplumun birliği, dirliğine hiç bir faydası yoktur. Sadece incitmekten ayrıştırmaktan ve insanları kamplara ayırmaktan başka bir işe yaramaz” diye cevap verdi. Bardakoğlu konuşmasına şöyle sürdürdü;

“Bakın şehitlerimizi anıyoruz, terörü konuşuyoruz. Böyle bir dönem de böyle tartışmaları son derece yersiz ve isabetsiz buluyorum. Terör olayları ve verdiğimiz şehitler hepimizi derinden düşündürmekte. Terörün her çeşitini lanetliyor ve sadece ülkemizin değil, dünyanın başının belası olan teröre karşı mücadelenin en önemli faktörü milletce birlik ve beraberlik içersinde olmak. Şehitlerimizi rahmetle anıyorum, ailelerine baş sağlığı diliyorum, kahraman askerimize ve güvenlik güçlerimize tüm milletimize Allah sabır versin.”
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!