Diyanet: İslam'ı uzmanlar tartışmalı

Güncelleme Tarihi:

Diyanet: İslamı uzmanlar tartışmalı
Oluşturulma Tarihi: Ocak 28, 1998 00:00

Haberin Devamı

Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Nuri Yılmaz, Ramazan ayında yaşanan dini tartışmalardan duyduğu rahatsızlığı bayram mesajında da dile getirdi.

Mesajında her konunun kendi platformunda, uzmanlarınca tartışılması gerektiğinin altını çizen Yılmaz, ‘‘Bu toplumumuzun son derece hassas olduğu ve üzerinde titrediği dini meseleler için ayrıca özel bir önem arzeder. Eğer bu yapılmayıp da dini konular uluorta tartışılırsa, bundan birliğimizin temeli olan dinimiz zarar görür’’ dedi.

Mesajında münazara adı altında yapılan tartışmaların doğru ve yeni bir şeyler anlatmak yerine sansasyonel tarzda sunulduğu için milli birlik ve dini bütünlüğü olumsuz yönde etkilediğine dikkat çeken Yılmaz, bu konuda son derece duyarlı ve hassas olunması gerektiğini bildirdi. Bayramları islam kardeşliğinin geliştiği, milli birlik ve beraberliğin pekiştiği, sevinçlerin paylaşıldığı günler olarak değerlendiren Yılmaz, ‘‘İslam'ın özüne ve ruhuna aykırı beyan ve açıklamalara itibar etmeyin’’ önerisinde bulundu. Milli ve manevi değerlerin zayıfladığını kaydeden Yılmaz, bunu güçlendirmek için bayram namazı herkesi camilere koşmaya davet etti.






Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!