Divan Lokantası

Güncelleme Tarihi:

Divan Lokantası
Oluşturulma Tarihi: Şubat 15, 1998 00:00

Haberin Devamı

Basiretin bağlanması diye birşey varmış, buna şimdi çok daha fazla inanıyorum.

Bunca yıldır Taksim çevresinde oturuyorum. Divan Otel'e evden yürüyerek 10-15 dakikada gitmem mümkün.

Ve de etrafta durmadan oteldeki yemek ve servisin kalitesi üzerine laflar duyarım.

Ama nedense bunca yıldır otelin ne pub'ına ne de lokantasına bir türlü gidememiştim. Halbuki denemeyi de çok severim ve otelde denenmesi gereken çok şey olduğunu da biliyorum.

Olmadı bir türlü işte, nedeni hakkında rasyonel bir açıklamam yok.

Daha önce Hilton-SA'da ‘Yiyecek İçecek Müdürü’ olarak görev yapan, sonra bir mevsimliğine Bodrum'a kaçan sevgili arkadaşım Ziya Kocainan, hepimizin tahmin etmiş olduğu gibi İstanbul hasretine dayanamadı ve döndü.

Şimdi o tecrübesini Divan Otel'de konuşturacak. Genel Müdür Yardımcısı olarak göreve başladı.

Yıllardır vermiş olduğu emekle otelde zaten bir ekol yaratmış olan Genel Müdür Kamil Berk ile birlikte güzel bir takım oluşturdular.

Ben onların birlikte çok daha güzel şeyler yapacaklarını biliyorum.

* * *

Arkadaşım böyle bir görev alınca ben de sonunda şeytanın bacağını kırdım ve Divan Otel'e ayağımı alıştırdım.

Şimdiye kadar kaçırmış olduğum fırsatlar için üzüldüm.

Pub benim tam rahat edebildiğim bir mekan. Rahat koltuklarda, rahatsız edilmeden içki yudumlayabileceğiniz, sohbet edebileceğiniz bir yer burası.

Sokak yaşamıyla da iç içe. Bu daha da hoşuma gitti çünkü bu yaşam ile iç içelik pub'a tam bir İngiliz pub geleneği özelliğini yüklemiş.

O gece Kamil Berk, Ziya Kocainan, ben ve eşlerimiz birlikte yemek yedik.

Divan Lokantası'na girer girmez önemli bir geleneğin parçası haline dönüşmeye başladığınızı hissediyorsunuz.

Yemeğe oturmadan önce aperatif alınabilecek bardaki aynanın muhteşemliğinden, duvarlardaki aydınlatmaların klasikliğine kadar herşeyde eskinin güzel korunmuşluğunun yansımaları var. Divan Oteli'nin eskiye sahip çıkması personelinde de görülüyor.

Lokanta'nın personeli otele yıllarını vermiş insanlardan oluşuyor.

Müşteriyi tanıyan ve seven, çalıştıkları mekana gönülden inanan insanlar bunlar.

Yıllardır birlikte çalışmanın takımda oluşturduğu dayanışma duygusunu servis yapılırken hissediyorsunuz.

Şık servis tıkır tıkır, aksamadan işliyor.

* * *

Divan Lokantası'nda yemeğin bir diğer keyifli yanı da yemeğe eşlik eden müzik.

Yıllarını müziğe ve lokantaya gelen şık müşterilere keyif vermeye adadıkları her davranışlarından belli olan müzisyenler iki saat boyunca müzik ziyafeti çekiyorlar.

Dans da edebilirsiniz isterseniz. Tango, vals yapmaya karar verirseniz emin olun lokantanın havasına tam da uyum sağlamış olursunuz.

* * *

Yemeklere gelince.

Divan'ın uzun deneyler sonucunda oluşturulduğu belli olan bir mönüsü var.

Geceyi sadece Türk mutfağı üzerine kurmak isteyenlerle, Fransız çağrışımları yapan bir ziyafet çekmek isteyenler aynı mönüden rahatlıkla, zorlanmadan seçim yapabilirler. Sos kullanılarak yapılan balıkta büyük başarı var burada.

İşi gereği böyle şeylere alışık olan Ziya bile yediği dil balığının lezzeti karşısında kendini tutamayıp uzunca övdü yemeği.

Levrek buğulama da tam kıvamındaydı

Rakı içmek isteyenlere tavsiyem başlangıçta hem sıcak hem de soğuk meze tabağından getirmelerini isteyin.

O gece rakı içenler bizi hayli kıskandırdılar çünkü mezeler hem sunuluş hem de lezzet bakımından çok iyiydi.

Yayla kebabı da buranın spesiyalitelerinden. Bakır tabak içinde sunuluşu da çok güzeldi. Tabii Divan'da yemeğin en keyifli anlarından bir tanesi de iş tatlı yeme bölümüne gelince oluyor.

Çok güzel Türk tatlıları var. Özellikle sütlü tatlılar hem çok hafif hem de çok tatmin edici. Yemekten sonra puro kutularını getirtmeyi ihmal etmeyin.

Bazı restoranlarda hümidor diye aleade kutuları kullanıyorlar, getirilen purolar da dokunduğunuz anda parçalanmaya başlıyor.

Divan'dakiler ise neredeyse mükemmel kondisyonda muhafaza edilmişlerdi.

O gece biraz hastaydım ve ne yazık ki bu yüzden de istediğim kadar fazla yiyemedim.

Kamil ve Ziya'ya işi bu kadar çabuk atlatamayacaklarını, iyileşir iyileşmez aynı yemeği tekrar etmemizin kaçınılmaz olduğunu anlattım.

İkna oldu gibiler.

Öyle ya da böyle mutlaka tekrar yiyeceğim orada ve dahası Divan'ı sık sık gideceğim mekanlar arasında Top 10 listenin içine koyacağım.

Divan Lokantası Divan Oteli

Elmadağ

Tel:(0212) 231 4100

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!