Disney'in ilk yerli dizisi

Güncelleme Tarihi:

Disneyin ilk yerli dizisi
Oluşturulma Tarihi: Nisan 22, 2012 07:51

Küçük seyirciler için yeni bir dizi başlıyor... Disney Türkiye'nin ilk yerli dizisi olan Zil Çalınca, 23 Nisan'da seyirciyle buluşacak. Dizinin yönetmenliğini Küçük Sırlar ile tanınan Kerem Çakıroğlu üstleniyor.

Haberin Devamı

Dizi, bugün düzenlenen bir basın toplantısıyla tanıtıldı. Disney Channels Orta ve Doğu Avrupa ve Gelişen Pazarlardan Sorumlu Başkan Yardımcısı Maciej Bral konuyla ilgili olarak yaptığı açıklamada:  “Disney Channels dünya genelindeki yeteneklerle yakından çalışıp programlarımızın çocuklara ve ailelerine seslenmesini sağlayan önemli bir mecradır. Zil Çalınca’yı hazırlarken Türkiye’deki yerel yeteneklerin değerlendirildiği bir süreç izledik ve bu sayede bazı gerçek yıldızlar keşfettik. Dünya genelinde yaygın olarak kullanılan ve Disney Channel’daki pekçok yıldız için gerçek bir fırsat oluşturan bu formatın Türkiye’de de başarılı olacağına inanıyoruz” dedi.

Zil Çalınca  dersler arasında okul koridorlarında sosyalleşmekle geçen 5 dakikalık aralarda olan olayları konu alıyor. Her bölüm koridor penceresinin önünde geçiyor; tenefüs ziliyle başlayıp ders ziliyle sona eriyor. Dostluk, arkadaşlık, flört, komik espriler, bolca duygusallık ve gençlik dertleriyle dolu olan dizi derslerin, kahkahaların ve ergenlik gizemlerini çözme arayışının birbirine bağladığı 10 kişilik bir arkadaş grubunun  etrafında dönüyor. Dizinin İstanbul’da çekilen ilk sezonu 40 adet 5’er dakikalık bölümden oluşacak.

Haberin Devamı

Disney Channel Türkiye tarafından ayrıca duyurulan yarışmada şanslı bir çocuk Zil Çalınca’nın ilerleyen bir bölümünde görünme fırsatını yakalayacak. Yarışmanın detayları ve katılım bilgileri 30 Nisan’dan itibaren Disney Channel’dan takip edilebilecek.

Dizi, İtalyan yapımı olan  Quelli d’ell Intervallo’nun uyarlaması. Dizinin oyuncu kadrosunda Miray Daner, Cihan Şimşek, Aylin Uskaya, Berkay Mercan yer alıyor.

                                                                    

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!