‘Disko’ kurbanına veda

Güncelleme Tarihi:

‘Disko’ kurbanına veda
Oluşturulma Tarihi: Ekim 15, 2011 00:00

KKTC’de “disko” denilen disiplin koğuşunda kötü muamele gördüğü iddia edilen ve 2,5 aydır tedavi gördüğü Ankara’daki Gülhane Askeri Tıp Akademisi’nde (GATA) hayatını kaybeden er Uğur Kantar’ın cenazesi toprağa verildi.

Haberin Devamı

Er Uğur Kantar için Üsküdar Emniyet Mahallesi’ndeki Polisevleri Camisi’nde cuma namazını müteakip cenaze töreni düzenlendi. Cenaze törenine Başbakan Tayyip Erdoğan’ın kardeşi Mustafa Erdoğan, AK Parti Rize Milletvekili Nusret Bayraktar ve Üsküdar Belediye Başkanı Mustafa Kara da katıldı. Cenaze töreni öncesinde baba Aydın Kantar taziyeleri kabul etti.

DİSKO KURBANINA VEDA - FOTO GALERİ

Kelepçeli ve baygın
Cenaze töreni öncesinde gazetecilerin sorularını yanıtlayan er Uğur Kantar ile aynı bölükte askerlik yapan ve 15 Eylül’de terhis olan Soner Kandemir, bölük içinde kavga ettiği gerekçesiyle Uğur Kantar’ın bölük komutanı tarafından 7 günlük oda hapsine gönderildiğini anlattı. 18 Ağustos’ta muayenesini yaptırdıktan sonra görevli asteğmenle Uğur Kantar’ı cezaevine teslim ettiklerini, 25 Ağustos’ta da cezaevinden almaya gittiklerini belirten Soner Kandemir, şunları söyledi: “Uğur elleri kelepçeli, sandalyede baygın oturuyordu. Cezaevi gardiyanları, Uğur’un numara yaptığını, inanmamamızı söyledi. Biz sedyeyle Uğur’u alarak, 28’inci Tümen’deki revire götürdük. Doktor hemen ambulans hazırlattı ve Girne’ye gitmemizi söyledi. Durumu kötü olduğu için Lefkoşe’deki Nalbantoğlu Devlet Hastanesi’ne gittik. Orada bir gece asteğmen ile birlikte Uğur’un yanında kaldık. Uğur, yoğun bakıma kaldırılmıştı. Ertesi gün Ankara’dan gelen ambulans

/images/100/0x0/55eaab09f018fbb8f88f1446
helikopter onu aldı.”
1 hafta susuz
Doktorların, Uğur Kantar’ın üzerinde darp izi bulamadığını, ancak bazı görgü tanıklarının Uğur Kantar’ın banyoda dövüldüğünü söylediğini belirten Kandemir, “Ben kendi gözlerimle şahit olmadım ama cezaevindeki diğer arkadaşlar, Uğur’un bir hafta boyunca darbedildiğini, kendisine su verilmediğini söyledi” dedi.      

Ağabey  acısı

Haberin Devamı

UĞUR Kantar’ın babası Aydın Kantar, annesi Fadime Kantar, kızkardeşleri ve yakınları cenaze evinin önüne getirildiğinde göz yaşlarına boğuldu. Uğur Kantar’ın cenazesi Karacaahmet Mezarlığı’nda toprağa verildi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!