Dışişleri açıkladı: İtalya'ya resmi boykot yok

Güncelleme Tarihi:

Dışişleri açıkladı: İtalyaya resmi boykot yok
Oluşturulma Tarihi: Aralık 03, 1998 00:00

Haberin Devamı

İtalya ile yaşanan gerginliğin ticari ilişkilere de yansıması dolayısıyla Dışişleri Bakanlığı'nda bir toplantı düzenlendi. Sivil kuruluşların temsilcilerinin son durum hakkında bilgilendirildiği toplantıda, Türkiye'nin İtalya'ya resmi bir boykot uygulamadığı vurgulandı.

Toplantıya başkanlık eden Dışişleri Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Büyükelçi Uluç Özülker, Türkiye'nin İtalya'ya karşı resmi bir boykot uygulamasının bulunmadığına dikkat çekti. Düzenlenen bilgilendirme toplantısı ile bir sonuç hedeflenmediğini kaydeden Özülker, ‘‘Bu bir durum tespiti ve aydınlanma toplantısıdır’’ dedi.

PKK'nın elebaşı Abdullah Öcalan'ın iadesine ilişkin dosyanın İtalyan makamlarına iletileceğini hatırlatan Özülker, bundan sonraki gelişmelerden İtalya'nın sorumlu olduğunu belirtti.

Dışişleri Bakan Vekili, Devlet Bakanı Şükrü Sina Gürel de, Türkiye'nin İtalya'ya resmi boykot uygulamadığını ancak Türk halkının kendiliğinden gelişen bir tepkisinin var olduğunu ifade etti. Türk halkının tepkisinin her zaman doğru yorumlanmadığını söyleyen Gürel, toplantının bu doğrultuda sivil toplum örgütleriyle fikir alışverişi yapma amacıyla düzenlendiğini vurguladı.

Toplantıya Türk-İş, DİSK, ASO, ATO, Hak-İş, İSO, İTO, Ege Bölgesi Sanayi Odası, Uluslararası Nakliyeciler Derneği, İktisadi Kalkınma Vakfı, Türkiye Müteahhitler Birliği, TİSK, TESK, Türkiye Ziraat Odaları Birliği, Türkiye İhracatçılar Meclisi, İstanbul Hazır Giyim ve Konfeksiyon Birliği'nden temsilciler katıldı.



Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!