Dirisine değil ama anısına sahip çıkıldı

Güncelleme Tarihi:

Dirisine değil ama anısına sahip çıkıldı
Oluşturulma Tarihi: Ocak 21, 2011 00:00

Eski kocasının tüm şiddetine ve tehditlerine rağmen korumaya alınmayan ve sonuçta hunharca öldürülen Ayşe Paşalı’yla ilgili davaya avukat ordusu katıldı.

Haberin Devamı

CHP’nin de iki gözlemci gönderdiği cinayet davasının ilk duruşmasında, Türkiye Kadın Dernekleri Federasyonu’ndan yaklaşık 20 avukat da vekil olarak katılma talebinde bulundu.

ŞİDDET görüp boşandıktan sonra aldığı tehditler nedeniyle korunma istemesine rağmen eski kocası İstikbal Yetkin’in boğazını keserek öldürdüğü Ayşe Paşalı’nın hakkını aramak için cinayet davasının ilk duruşmasında avukat ordusu hazır bulundu.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun talimatıyla CHP İzmir Milletvekili Ahmet Ersin ve Parti Meclisi Üyesi Sema Kendirci’nin de izlediği davayla ilgili ilk duruşmada, Türkiye Kadın Dernekleri Federasyonu’ndan yaklaşık 20 avukat da vekil olarak katılma talebinde bulundu. 1. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen ilk duruşmada avukatı olmadığı için Yetkin’in savunması alınamadı.

Ablanı doğradım, gel al

Mahkemede, Ayşe Paşalı’nın kardeşi Ahmet Paşalı, annesi Zeliha Paşalı ve babası Hüseyin Paşalı ifade verdi. Ahmet Paşalı, cinayet günü İstikbal Yetkin’in kendisini aradığını öne sürerek, “Sabah 8.00 civarında ‘Ablanı doğradım, parkta çalılıkların dibinde yatıyor, gel al’ dedi. Ruhsatsız bir silahı vardı. Daha önce ablama onu gösterip seni de kardeşini de öldüreceğim demiş” iddiasında bulundu. Duruşma 8 Şubat’a ertelendi.

Katilin insafına terk edildi

DURUŞMAYI izleyen Ahmet Ersin, “Maalesef devletten başka güvencesi olmayan Ayşe Paşalı, devletin güvencesi dahilinde katilinin insafına terk edildi ve yaşamı acı biçimde sona erdi” dedi. Cinayet aletiyle ilgili rapora da değinen Ersin, şu eleştiride bulundu: “Ortada suç aleti olarak toplamda 26 santimetrelik bıçak var. Ama emniyet laboratuvarı uzmanlık raporunda bu bıçağın 6136 sayılı yasada yasaklanan silahlardan olmadığı belirtiliyor. Böyle devam ederse sanık 6136 sayılı yasadan yargılanamayacak. Hepimiz cebimize 26 santimetrelik bıçak alıp gezebiliriz.”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!