Diplomat isteyen gençler dikkat

Güncelleme Tarihi:

Diplomat isteyen gençler dikkat
Oluşturulma Tarihi: Haziran 07, 2011 17:47

Dışişleri Bakanlığı bir ilke imza atıyor bu yıl; Kısaca, “kendi diplomatını, daha bakanlığa almadan yetiştir” denilebilir bu uygulamaya.

Haberin Devamı

Bakanlık, ilk kez, ilerde Dışişleri Bakanlığı’nda görev yapmak, diplomat olmak isteyen gençler için bir yaz okulu açacak.

Yaz okulu, Dışişleri Bakanlığı’na bağlı olan Stratejik Araştırmalar Merkezi tarafından düzenlenecek.  Temmuz ayında Ankara’da gerçekleşecek.

İki hafta süreli yaz okuluna, üniversitelerin Dışişleri Bakanlığı tarafından her yıl açılan meslek memurluğu sınavına katılabilecek bölümlerinde okuyan ikinci ve üçüncü sınıf öğrencileri katılabilecek. Yaz okulunda, uluslararası ilişkiler derslerinin yanı sıra protokol, yabancı dilde yazışma ve müzakere teknikleri gibi mesleğe ilişkin programlar uygulanacak.

BALKAN GEZİSİ DE VAR

Yaz okulunun sonunda ise, katılımcılara bir sürpriz var; Balkan gezisi.

23-28 Temmuz tarihleri arasında gerçekleştirilmesi öngörülen ve yaz okuluna katılan isteklilerin dahil edileceği gezi programı çerçevesinde önemli tarihi mekânların ve bölgedeki Türkiye büyükelçilikleri ziyaret edilecek. Organizasyonunu SAM’ın yapacağı gezinin masrafları ise, katılımcılar tarafından karşılanacak.

Haberin Devamı

EN AZ 2.75 NOT ORTALAMASI GEREKİYOR

Yaz okuluna katılan öğrencilerde aranacak şartlar ise şöyle;

·         T.C. Vatandaşı olmak

·         27 yaşından gün almamış olmak

·         Dört yıllık bir lisans programının 2. veya 3. sınıf öğrencisi olmak

·         En az 2.75 not ortalamasına sahip olmak

Yaz okuluna katılmak isteyenler, başvurularını online olarak, https://public.mfa.gov.tr adresine yapabilecekler. Başvuruda adayların “Türk Dış Politikası’na Genel Bir Bakış” konusunda yazacakları, en fazla 500 kelimelik İngilizce makale de yazmaları gerekiyor.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!