Dinleriz sunarız

Güncelleme Tarihi:

Dinleriz sunarız
Oluşturulma Tarihi: Eylül 15, 2007 00:00

Başbakan Erdoğan yeni anayasa için eleştirileri alacaklarını belirtti "Sonunda halk onayına sunacağız" dedi.

Haberin Devamı

DENİZLİ’de salı gününden bu yana tatil yapan Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, dün cuma namazını kıldıktan sonra gazetecilerin sorularını yanıtladı. Anayasa tartışmalarına değinen Erdoğan, "Anayasanın onay makamı halk olacak" dedi. Erdoğan, sivil anayasa konusunda şunları söyledi:

ELEŞTİRİLERİ ALACAĞIZ

"Ön taslak hazırlandı. Tasarıyı başta siyasi partiler olmak üzere Türkiye’deki tüm sivil toplum kuruluşlarına göndereceğiz. Konuyla ilgili sempozyum, panel yapacağız. İnternet sitemizde tasarının metnini yayınlayacağız. Siteden eleştiri ve ilaveleri alacağız. Daha sonra tasarıyı Meclis’e komisyonlara göndereceğiz. Kanunlaştırarak referandumla halkın onayına sunacağız. Onay makamı halk olacak. Halkın beklentilerine cevap verecek bir anayasa hazırlıyoruz. 1924-1961 ve 12 Eylül anayasalarından esinlenerek belli noktalarda üzerinde çalışarak istifade edeceğiz. Türkiye sivil anayasaya yıllardır hasret. 2. sivil anayasayı hazmetmek, hazmedememek tartışmaları yanlış. Bir de anayasayı bilim adamları hazırlamalı görüşünü duydum üzüldüm. Bu yaklaşım tarzı çok yanlış. Bilim adamları anayasayı neticelendirmez sadece katkı koyar. Anayasayı ülkenin tüm hassasiyetlerini göz önüne alarak hazırlayacağız.

Toruna patik Erdoğan’a ceviz

Cuma namazı için otelden çıkan Erdoğan, Hasköy’ün girişinde köylülerle sohbet etti. Kadınlar, ABD’deki torun için patik armağan etti. Köy çıkışında araca "dur" işareti yapan bir başka köylü Erdoğan’a "İftarda yersiniz" diyerek 1 kilo taze ceviz verdi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!