Dinleme cihazına rastlanmadı

Güncelleme Tarihi:

Dinleme cihazına rastlanmadı
Oluşturulma Tarihi: Şubat 14, 2009 10:06

Avcılar'da ilçe ve Büyükşehir belediyeleri zabıta ekipleri arasında çıkan olayın ardından yapılan iddialar üzerine, Büyükşehir Belediyesi zabıta ekibinin aracında gerçekleştirilen incelemede, herhangi bir dinleme cihazına rastlanmadı.

Haberin Devamı

Firuzköy Polis Merkezi'ne gelerek olayla ilgili bilgi alan CHP İstanbul Milletvekili Çetin Soysal, basın mensuplarına yaptığı açıklamada, İstanbul Büyükşehir Belediyesi zabıta ekiplerinin Avcılar Belediye Başkanı'nın evine çok yakın bir mesafede 25 gündür 24 saat bulunduğunu ve olayın da bu yüzden kaynakladığını ileri sürdü.


Söz konusu yerde kaçak bir yapının bulunduğunu ve bu yapı ile ilgili ilçe belediyesinin üzerine düşen görevi yaptığını ifade eden Soysal, şöyle konuştu:
“Burada bir aracın 24 saat durması ve içinde zabıta ekiplerinin bulunması çok doğal değil. Bu, İstanbul Büyükşehir Belediyesinin yeterince elemanı var demektir. Bu tür kaçak yapılara yönelik 24 saat orada duruyor ise o zaman İstanbul'un birçok yerinde kaçak yapıların önünde niye durulmuyor diye sorabiliriz. Daha endişe verici olan belediye başkanının evine çok yakın olması. Aracın içi görünmüyor. İçinde gizlilik göstergesi olacak bir şey mi var diye sormaktan kendimizi alıkoyamıyoruz. Bu kaçak yapıyla ilgili gerekenler belediye tarafından zaten yapılmış”

Haberin Devamı

Soysal, “Değirmenci'nin evinin dinlenildiği şüphesi ile emniyete başvurduğunu” kaydederek, “Bu akıl almaz bir olay. Artık 70 milyon insanın yatak odasına kadar girilebiliyor. Orada bir kaçak yapı varsa işlemini yaparsın, - ki gereğini ilçe belediyesi yapmış -. Burada 24 saat personel bulundurmak anlaşılacak bir olay değil. Burada endişe ve kuşkularımız var, bunların neticesinde emniyette bir talebimiz oldu” dedi.

DEĞİRMENCİ

Avcılar Belediye Başkanı Mustafa Değirmenci de polis merkezinden çıkışında, Avcılar Belediyesi İmar Müdürlüğünün söz konusu inşaatı takip ettiğini ve inşaata ilişkin yasal görevlerin yerine getirildiğini hatırlatarak, inşaatın mühürlendiğini ve çalışmaların men edildiğini söyledi.


Daha sonra bina ile ilgili bir rapor tutulduğunu ve bu raporun tutulduğu tarihin üzerinden bir ay geçmesi gerektiğini anlatan Değirmenci, şunları kaydetti:
“Vatandaşın yapmış olduğu inşaatı eski durumuna getirmesi gerekiyor. Bu süreç bittikten sonra eğer çalışma devam ediyorsa, tutulmuş olan zabıt, belediye başkanına sunulur ve encümen sevk edilir. Şu anda 30 günlük bu süreç devam ediyor ve encümen sevk edilmiş. Avcılar Belediyesi inşaatla ilgili üzerine düşen görevi yapıyor. Ancak Büyükşehir Belediyesinin, inşaatı gerekçe göstererek konutuma yakın olan 3 ayrı noktada, 3 ayrı araç ile bu inşaata yakın olan yerde bekleyerek burada ne yapmak istediklerini biz de anlamlandıramadık.”

Haberin Devamı

Değirmenci, bazı vatandaşların buradaki zabıta aracının motorunun sürekli çalışmasından şikayetçi olduğunu dile getirerek, “Yurttaşlardan bize gelen bir
istihbarat vardı. 'Kaçak inşaat bahane ediliyor, tamamen sizin eviniz belirli açılardan gözetleniyor. Biz bunun farkındayız, bu anlamda mutlaka sizin bir şey yapmanız gerekiyor' dediler. Biz de zabıta ekiplerimizle olay yerine geldik. Bir kişi aracın başındaydı, diğeri daha sonra geldi. Bunlar kesinlikle 657 sayılı Devlet Memuru Kanunu'na mensup kişiler değiller. Zabıta görevini üstlenen adamlar, zabıta değiller” iddiasında bulundu.


Şikayetçi olmak için emniyete geldiğini belirten Değirmenci, “dinleme olayı mı aklınıza geldi” sorusu üzerine Değirmenci, “vatandaşların şüpheye dayalı duyumları olduğunu, kendilerinin de bunları şikayet dilekçesinde dile getirdiklerini” bildirdi.

ZABITA ARACI İNCELENDİ

Daha sonra Avcılar İlçe Emniyet Müdürlüğüne bağlı “Olay Yeri İnceleme” ekipleri, İstanbul Büyükşehir Belediyesi'ne ait 34 BB 7783 plakalı zabıta minibüsünü, Değirmenci'nin şikayeti doğrultusunda incelenmek üzere polis merkezine getirdi.

Haberin Devamı


Minibüste yapılan incelemede, dinlemeye yönelik herhangi bir cihaza rastlamadı.
Olay nedeniyle gözaltına alınan Büyükşehir Belediyesinde çalışan iki zabıtanın ifadelerinin ardından serbest bırakıldığı ve karşı taraftan şikayetçi oldukları öğrenildi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!