‘Dink iddianamesi mahkemeye gönderilsin’

Güncelleme Tarihi:

‘Dink iddianamesi mahkemeye gönderilsin’
Oluşturulma Tarihi: Aralık 04, 2015 21:23

Agos Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Hrant Dink’in öldürülmesine ilişkin 9 yıldır devam eden soruşturmada kamu görevlileri hakkında hazırlanan iddianamenin İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı’nca “bir kısım şüpheliler hakkında kasten öldürme suçunun delili ortaya koyulmadığı” gerekçesiyle soruşturma savcısına iade edilmesine Dink Ailesi’nin avukatı Hakan Bakırcıoğlu’ndan itiraz geldi. 

Haberin Devamı

YERİ BAŞSAVCILIK DEĞİL

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Terör ve Örgütlü Suçları Soruşturma Bürosu’na dilekçe veren avukat Bakırcıoğlu, iade kararının kanuna aykırı olduğunu belirterek iddianamenin mevcut hali ile Dink cinayetine ilişkin davanın görüldüğü İstanbul 5’inci Ağır Ceza Mahkemesi’ne gönderilmesini istedi. Bakırcıoğlu, yasaların iddianame düzenleme yetkisinin savcılara verdiğini ancak düzenlenen iddianameyi iade etme yetkisinin ise başsavcılığa değil mahkemelere verildiğini hatırlattı.

İDDİANAME 2 KEZ DÖNDÜ

ESKİ İstihbarat Dairesi Başkanı Ramazan Akyürek ile dönemin Trabzon İstihbarat Şube Müdürü Faruk Sarı’nın da yer aldığı 25 şüpheli hakkındaki iddianame ikinci kez İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı’na gönderildi. Terör ve Örgütlü Suçları Soruşturma Bürosu’ndan sorumlu Başsavcıvekili Orhan Kapıcı, ‘kasten öldürme’ suçu ile şüpheliler arasında illiyet bağının yeterli düzeyde delillendirilmesini talep ederek iddianameyi iade etti.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!