Dink için mum yakıp dua ettiler

Güncelleme Tarihi:

Dink için mum yakıp dua ettiler
Oluşturulma Tarihi: Ocak 22, 2007 16:34

Haberin Devamı

Hain saldırıyı kınadığını belirten AGOS Gazetesi Almanya Temsilcisi Murat Garinyan (40), "Yapılan bu alçaklık cezasız kalmamalı. Sadece fail değil, failin arkasında kim veya kimler varsa onlar da ortaya çıkarılmalı" dedi.

ALMANYA’nın Köln kentindeki Dom Meydanı’nda toplanan yaklaşık 400 kişilik grup, AGOS Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Hrant Dink için mum yakıp dua etti. Gruptakiler Dink’e yapılan saldırıyı, "Seni asla unutmayacağız", "Ermeni olduğu için öldürüldü" yazılı pankartlarla protesto ettiler. Üzgün oldukları gözlenen ve Ermenistan bayrağı taşıyan katılımcılar, meydana kırmızı karanfil ve çiçek bıraktılar. Meydandakiler ayrıca topluca yapılan duanın ardından Dink için bir dakikalık saygı duruşunda bulundular. AGOS Gazetesi’nin Almanya temsilciliği gösteriye katılanlara AGOS gazetesi de dağıttı. Toplantıda bazı yasadışı örgütlerin pankart ve örgüt bayraklarını açtıkları görüldü.

HAİN SALDIRIYI KINIYORUZ

/images/100/0x0/55ea4436f018fbb8f874e80b

Hain saldırıyı kınadığını belirten AGOS Gazetesi Almanya Temsilcisi Murat Garinyan (40), "Yapılan bu alçaklık cezasız kalmamalı. Sadece fail değil, failin arkasında kim veya kimler varsa onlar ortaya çıkarılmalı. Saldırı çok ince hesaplanmış. Hrant Dink’in etnik kimliği nedeniyle hedef seçildiğine inanıyorum. Türkiye’de bir kaos ortamı yaratarak, içte ve dışta huzuru bozmak isteyenler var. Türkiye’yi Avrupa karşısında zayıf düşürmek, Türk hükümetini zor durumda bırakmak isteyenler var. Bu saldırıdan kimlerin çıkarı olduğunu düşünüp olayı ona göre değerlendirmek gerekiyor. Hrant Dink cesur biriydi. Arkadan vuran biri değildi. Kendisine Allah’tan rahmet, ailesine başsağlığı diliyorum" şeklinde konuştu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!