Dink cinayetiyle ilgili suç duyurusu

Güncelleme Tarihi:

Dink cinayetiyle ilgili suç duyurusu
Oluşturulma Tarihi: Şubat 02, 2007 14:19

Üç siyasi partinin Ankara il örgütleri, Adalet Bakanı Cemil Çiçek, İçişleri Bakanı Abdülkadir Aksu, İstanbul Valisi Muammer Güler, Emniyet Müdürü Celalettin Cerrah, avukat Kemal Kerinçsiz ve emekli general Veli Küçük hakkında, Ankara Cumhuriyet Başsavcılığına suç duyurusunda bulundu.

Haberin Devamı

Demokratik Toplum Partisi, Emek Partisi ve Sosyalist Demokrasi Partisi Ankara il örgütü üyeleri, Ankara Adalet Sarayı önünde basın açıklaması yaptı.

Emek Partisi Ankara İl Başkanı Haydar Kaya, “Hrand Dink cinayetinin sorumlusunun, 32 saat içinde yakalanan Ogün Samast'ın olamayacağını” ileri sürerek, cinayetle, Türkiye'deki kardeşlik ortamının bozulmak istendiğini savundu.
“Cinayetin azmettiricisinin Türk Ceza Kanunu'nun (TCK) 301. maddesi ve bu maddeyi savunanlar olduğunu” öne süren Kaya, “cinayetin azmettiricilerinden hesap sorulması gerektiğini” söyledi.

Kaya'nın ardından Sosyalist Demokrasi Partisi Ankara İl Sekreteri Cengiz Gültekin Başsavcılığa sunacakları suç duyurusu dilekçesini okudu.

Parti üyeleri daha sonra suç duyusu dilekçesini, Ankara Cumhuriyet Başsavcılığına sundu. Dilekçede, Adalet Bakanı Cemil Çiçek, İçişleri Bakanı Abdülkadir Aksu, İstanbul Valisi Muammer Güler, Emniyet Müdürü Celalettin Cerrah, Avukat Kemal Kerinçsiz ve Emekli General Veli Küçük'ün, “hizmet nedeniyle emniyeti suistimal”, “suç işlemeye teşvik”, “tehdit” ile “suçu ve suçluyu övmek” suçlarından cezalandırılmaları istendi.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!